Nogomet

Andrić: "Iz Vinkovaca s optimizmom"

Ante Jukić • srijeda, 18.03.2009.
Andrić: "Iz Vinkovaca s optimizmom"
Foto: FaH

Svi su se akteri današnjeg dvoboja Cibalije i Hajduka složili u jednom - sve nepoznanice oko plasmana u finale Kupa otklonjene su još u Splitu...

Nije čest slučaj na press konferenciji vidjeti zadovoljstvo kod oba trenera, no ova večerašnja vinkovačka bila je upravo takva. Hajduk je bez ikakvih stresova osigurao finale, Cibalia je još jednom ostala neporažena u susretu s objektivno kvalitetnijom momčadi, i eto razloga za zadovoljstvo kod Ante Miše i Stanka Mršića.

"Pošto smo znali da smo praktički već u finalu, željeli smo ovu utakmicu odraditi što bezbolnije, i mislim da smo u tome u potpunosti uspjeli. I u takvoj igri stvorili smo nekoliko izrazitih prilika, šteta je jedino što nismo realizirali koju. No, još jednom ponavljam, najvažnije je da smo potvrdili prolazak dalje", rezimirao je Miše, dok je njegov kolega na nebesko-plavoj klupi, Stanko Mršić dodao:

Vezane vijesti

"Iako smo u momčad uveli nekoliko igrača kojima su to bile prve službene minute, još jednom smo izašli neporaženi iz susreta s Hajdukom. Ova dva dvoboja sa Splićanima dobro će nam doći za dizanje samopouzdanja uoči predstojećih izazova koji nas očekuju u prvenstvu."

Formalnost je, dakle, odrađena, i jedni i drugi već su u okrenuti prema sljedećim utakmicama. Zanimljivo nam je u tom kontekstu bilo čuti mišljenje Srđana Andrića. Kako je kapetan Hajduka vidio ovu vinkovačku turneju?

"Kad u miru pogledamo što smo uradili u ove dvije utakmice s Cibalijom, mislim da je možemo ocijeniti pozitivnom. Obranili smo prvo mjesto u prvenstvu i bez ikakvih problema potvrdili plasman u finale Kupa, što nam je bio osnovni cilj uoči polaska iz Splita. Sve bi, naravno, bilo puno ljepše da nije bilo one nesretne 89. minute u nedjelju, no to je sport, ne smijemo se više vraćati na to. Moramo i dalje gledati pozitivno", optimističan je je prije ulaska u autobus bio Andrić, kao, uostalom, i većina njegovih suigrača.

Marin Tomasov, Josip Skoko i Mario Maloča uglas su se složili kako je "boravak u Slavoniji bio uspješan". Posebno je raspoložen bio mladi Zadranin, koji je u ove dvije utakmice nekoliko puta propustio matirati sjajnog vratara Cibalije Davora Burcsu:

"Stvarno me izludio u ove dvije utakmice, svaka mu čast. To je valjda tako - kad te lopta ne sluša, onda ni ono što inače lakoćom zabijaš ne možeš pogodit. Ali, doći će to sve na svoje, siguran sam", u vedrom je tonu zaključio Tomasov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!