Zimski sportovi

Poker domaćih pobjeda

Ante Jukić • četvrtak, 19.03.2009.
Poker domaćih pobjeda
Foto: EPA

Sve četiri noćas odigrane utakmice u sjevernoameričkoj profesionalnoj ligi hokejaša dobili su domaćini. No, ne znači to da su gosti ostali praznih ruku - bod su uzeli Blackhawksi u Columbusu i Predatorsi u Anaheimu...

Columbus Blue Jacketsi napravili su veliki korak prema povijesnom ostvarenju. Najmlađa momčad NHL-a još nikad nije nastupila u doigravanju, no čini se kako će godina 2009. vidjeti i taj scenarij. Golom Antoinea Vermettea za 4:3 u trećoj minuti produžetka, Jacketsi su noćas svladali Chicago Blackhawkse i pobjegli na šest bodova prednosti ispred Minnesota Wildsa, koji drže deveto mjesto Zapada.

Sve ono najzanimljivije u regularnom dijelu ovog dvoboja dogodilo se u prve dvije trećine. Već u prvoj minuti goste je u vodstvo doveo Bolland, no Jacketsima nije dugo trebalo za odgovor. Samo dvije minute poslije stvari na početak vraća Umberger, da bi polovinom prve trećine za potpuni preokret pogodio Dorsset. Vrlo sadržajan i zanimljiv uvodni period zaključen je pogotkom Kanea za 2:2.

Drugo vodstvo gostima nakon deset minuta igre u drugoj trećini donio je Toews, ali ovo je trajalo još kraće od onog prvog. Ni 60 sekundi poslije u listu strijelaca upisuje se Rick Nash i postavlja, ispostavit će se kasnije, konačan rezultat regularnog dijela utakmice. Igralo se nakon toga više od 30 minuta bez pogotka, a onda se ukazao Antoine Vermette i "zapečatio" vrlo važnu pobjedu za Blue Jacketse, petu u posljednjih šest utakmica. Vermette je, inače, u Columbus stigao iz Ottawe, u nedavno završenom prijelaznom roku. Chicago Blackhawksima je ovo bio četvrti uzastopni poraz, no njihov plasman u play-off ne bi trebao doći u pitanje, s obzirom na veliku bodovnu zalihu koju su stvorili u dosadašnjem dijelu sezone.

Pod znakom pitanja, pak, i to velikim, je nastup u doigravanju prvaka iz 2007. godine, Anaheim Ducksa, kojima je sada gotovo svaka utakmica "biti ili ne biti". Ducksi su noćas u Honda Centru odigrali dvoboj pun preokreta protiv Nashville Predatorsa, prije nego je u produžetku zabio Teemu Selanne, ostavivši, tako, vrlo važna dva boda u Kaliforniji.

Sve je to moglo biti puno manje stresno za momčad iz Anaheima, da Joel Ward nije tri minute prije kraja posljednje trećine pogodio za 3:3 i produžetak neizvjesnosti za domaće navijače. Wardu je to bio drugi pogodak na utakmici (zabio i za 1:1 u 11. minuti), dok je preostali gol za goste bio djelo J.P. Dumonta, koji je početkom druge trećine doveo Predatorse u jedino vodstvo (2:1) na utakmici. Za Duckse su u regularnom dijelu utakmice strijelci bili Perry, Ebbett i Ryan.

Osim što je donio vrlo važnu pobjedu svojoj momčadi, Teemu Selanne je noćas imao još jedan razlog za slavlje - gol Predatorsima bio mu je ukupno 1200. poen u NHL-u. Slavljenik je u srijedu bio još jedan Duck, Chris Pronger, koji se jednom asistencijom dokopao brojke od 600 NHL poena, točno dvostruko manje od legendarnog finskog suigrača iz napada.

Pogotkom Morrisona Dallas Starsi su početkom druge trećine poveli na gostovanju u Calgaryju, no na kraju su ipak ostali praznih ruku. Na 1:1 izjednačio je Lundmark, da bi pobjedu domaćinima devet minuta prije kraja donio Nystrom. Ovim porazom Starsi su ostali ispod crte - sa 74 boda, jednim manje od osmoplasiranog Edmontona, trenutno zauzimaju deset mjesto Zapada.

Svoje su akcije, zato, na Istoku bitno ojačali Carolina Hurricanesi, koji su 4:2 domaćim slavljem protiv New Jersey Devilsa pobjegli na tri boda prednosti ispred devetoplasirane Floride (81-78). Junak pobjede domaćina bio je dvostruki strijelac Anton Babchuk.

NHL, rezultati, 18.03.2009: Carolina - New Jersey 4:2, Calgary - Dallas 2:1, Anaheim - Nashville 4:3 (OT), Columbus - Chicago 4:3 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!