Nogomet

"Trener uvijek traži naš maksimum"

Vedran Attias • četvrtak, 19.03.2009.
"Trener uvijek traži naš maksimum"
Foto: Davor Sajko

Dan nakon što je ne samo počeo utakmicu u prvih jedanaest nego i odradio odličnih 90 minuta, Pedro Morales bio je vrlo dobro raspoložen uoči utakmice s Osijekom te reprezentativne stanke...

Trener Kruno Jurčić nakon utakmice je Čileanca okarakterizirao jednim od najboljih aktera i posebno ga pohvalio: "Mogu reći da smo odigrali dobru utakmicu i da su igrači koji su manje igrali iskoristili prliiku. Sretan sam zbog cijele ekipe, a i zbog sudjelovanja kod golova te svojim pogotkom."

Kakve zahtjeve ima novi trener?: "Nema velike razlike što se tiče moje pozicije i sve trebam raditi kao i prije. Osobno sam vrlo zadovoljan odnosom i povjerenjem koje mi je pružio. Ovaj put sam igrao na lijevoj strani, ali isto tako mogu igrati i desno kao i u sredini. Na treningu se radi profesionalno, a jedino što trener traži jest da uvijek damo svoj maksimum. Smatram da je klub dobro napravio što je doveo Jurčića za trenera."

Mogu li Čileanac i Sammir, s obzirom na profil igrača, igrati zajedno u momčadi?: "Istina je da dugo nismo igrali, no vjerujem da možemo igrati kao par. Uostalom, prošle smo godine igrali zajedno i to je bilo dobro. Mislim da dobro funkcioniramo na terenu jer se već dobro poznajemo, no to je ipak taktička odluka koja je na treneru, a ne na meni."

Sivonjić trenira

Nakon što se jučer za vrijeme intervjua sam od sebe srušio, Ilija Sivonjić se već danas priključio treninzima te, ipak malo lakšim intenzitetom, trenira s ostatkom momčadi. Sivonjić je odmah napravio preglede, no liječnici nisu našli ništa što bi ga udaljilo s terena. Zanimljivo, nakon utakmice protiv Zagreba niti jedan se igrač nije požalio na nikakve probleme pa tako Plavi potpuno spremni dočekuju nedjelju i Osijek.

Doživljava li Morales sjedenje na klupi kao dodatan motiv ili ga to "baca van takta"?: "Istina je da na početku prvenstva nisam bio pun samopouzdanja jer sam malo igrao u pripremama, no shvatio sam to znači da moram još više zapeti te iskoristiti priliku koja se pruži - makar se radilo o 15-20 minuta. Tako gledam na trening - kao priliku za popraviti nedostatke i poboljšati svoju igru. Još jednom bih naglasio dobar odnos s trenerom koji točno objašnjava svakome što treba raditi pa su igrači koncentrirani i znaju koji su im zadaci."

Hoće li Morales ponovno morati na daleko putovanje na reprezentativne obveze?: "Čile igra protiv Perua u Limi, a onda protiv Urugvaja u Santiagu. Naravno da sam pozvan, a utakmice su vrlo bitne za nas jer bismo se s bodovima približili Svjetskom prvenstvu." Prate li njegove igre u Dinamu čileanski novinari?: "Uvijek me zovu i prate što se zbiva. Interesirala ih je promjena trenera, a zanima ih i kako stojimo te sve ostalo. Prenijeli su interes Marseillea, no to su samo glasine koje se svugdje pojavljuju."

Je li Morales nakon igara u Dinamu postao veća zvijezda nego što je bio prije dolaska u Hrvatsku?: "Nije se puno promijenilo jer sam već prije bio poznat zbog igara za reprezentaciju. Naravno da sam sretan zbog toga jer nam je podrška javnosti bitna, a sve me to skupa dodatno motivira za što bolje nastupe."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!