Ostali sportovi

Nada na važnom testu

Sportnet • četvrtak, 19.03.2009.
Nada na važnom testu
Foto: Bruno Karadža

Ragbi klub Nada iz Splita putuje u Ljubljanu na derbi Interlige gdje je dočekuje momčad Ljubljane koja čvrsto drži drugu poziciju na tablici. Utakmica u Ljubljani bit će prelomna za konačan poredak u Interligi jer ako Nada pobijedi stekla bi veliku prednost nad konkurentima koju bi bilo teško dostići obzirom da igra kod kuće s momčadi Makarske rivijere i Zagreba te gostuje kod Olimpije u Ljubljani...

Ukoliko pobijedi momčad iz Ljubljane, prvenstvo bi bilo neizvjesno do kraja jer bi se Ljubljančani po broju pobjeda izjednačili s Nadom, a do kraja moraju igrati u gostima s Mladosti i Zagrebom te doma s Olimpijom u Ljubljani.

Važnost utakmici daje i činjenica što se ova utakmica boduje ujedno kao prvi susret polufinala Regionalne lige gdje će se pored ovog susreta iste momčadi sastati na uzvratu 16.05. u Splitu. Utakmicu jesenjeg dijela prvenstva igranu 27.09. u Splitu Nada je dobila rezultatom 30:16.

Momčad Nade na gostovanje putuje oslabljena zbog ozljeda reprezentativaca Tomislava Burazina i Ante Olujića, a klub je napustio i Aleksandar Saša Slijepčević koji putuje na Novi Zeland gdje bi trebao nastupati za momčad Stratforda iz provincije Taranaki.

Sedmo kolo je interesantno jer sve tri utakmice bitno određuju mjesta u Interligi odnosno Prvenstvu Hrvatske za 2009. godinu.

Parovi sedmog kola:
14.03. Zagreb – Makarska rivijera 15,00
14.03. Olimpija – Mladost 13,00
14.03. Ljubljana – Nada 14,00.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!