Nogomet

Popović zabio, Olympiakos prvak

Luka Margan • nedjelja, 22.03.2009.
Popović zabio, Olympiakos prvak
Foto: Sandro Donda

Zdravko Popović postigao je svoj osmi prvenstveni pogodak za momčad s Krete i time ulio nadu navijačima i upravi da će se i dogodine na otoku igrati prvoligaški nogomet. Olympiakos je pobijedio na gostovanju kod Panioniosa te tako osigurao naslov prvaka Grčke budući da tri kola prije kraja prvenstva bježi Panathinaikosu jedanaest bodova. To im je peti uzastopni naslov te dvanaesti naslov u posljednjih trinaest godina....

Navijači Olympiakosa ponovno imaju razloga za slavlje. Njihov voljeni klub i ove se godine nalazi na tronu grčkog nacionalnog prvenstva, a i drugi najbolji strijelac prvenstva, Luciano Martín Galletti, dolazi iz redova kluba s Pireja. Nekoć klub koji je pripadao buržoaziji, danas se smatra "aristokratskim" te samim time i bogatim. Veća količina novca učinila je svoje i Olympiakos potpuno suvereno vlada grčkom nogometnom ligom od davne 1997. godine.

Danas su za pobjedu na gostovanju kod kluba iz donjeg doma prvenstvene ljestvice, Panioniosa, bila potrebna čak tri pogotka. Gosti su poveli zgoditkom Matta Derbyshirea u 22. minuti susreta. Do poluvremena domaćini uspijevaju izjednačiti rezultat preko Louisa Lourensoa, a u drugom dijelu i povesti (strijelac Anderson Gonzaga).

Međutim, pad koncentracije kod domaćina u posljednjoj trećini utakmice omogućava prvaku poravnanje rezultata (autogol Maniatisa Giannisa), a potom i vodstvo u režiji Dudua Cearensea. Ivica Majstorović odigrao je posljednjih pola sata u redovima Panioniosa.

Ljepotica kola odigrana je na Kreti u režiji domaćeg OFI-ja i gostujućeg Panthrakikosa. Domaćini su tražili bodove spasa, dok su gosti osigurali ostanak u ligi te u utakmicu ulaze bez pritiska, ali s motivom pružanja dobre partije. I tako je i bilo te su gledatelji vidjeli čak sedam pogodaka.

Gosti su se u potpunosti iskazali zabivši tri pogotka, a naš Zdravko Popović našao se na listi strijelaca kod domaćina. Potonji je zaslužan za poravnanje rezultata u 11. minuti susreta. Popović je na samom kraju utakmice zaradio i žuti karton, a njegov OFI ubilježio je veoma bitne bodove u utrci za opstanak pobijedivši rezultatom 4:3. Zlatko Runje odgledao je utakmicu s klupe za pričuve gostujućeg kluba.

Panathinaikos je ubilježio remi (1:1) kod Asteras Tripolisa i tako ispao iz utrke za naslov. Mario Galinović bio je standardan, dok je Ante Rukavina ušao u igru pred kraj susreta. Za domaćina nije nastupio Danijel Cesarec. Klub Tomislava Vranjića Larissa gostovao je kod Iraklisa, no bivši vratar Dinama nije nastupio.

Momak čiji se potencijal polako, ali sigurno rasplamsao u Grčkoj, Mario Budimir, nije se našao u konkurenciji svog Ergotelisa na gostovanju kod Xanthija. Nino Bule je u domaćem porazu Panserraikosa od Arisa proveo na terenu 69. minuta bez posebnog učinka.

Grčka, Super League, 27. kolo:
AEK – Levadiakos 3:1
Asteras Tripolis – Panathinaikos 1:1
Iraklis – Larissa 0:2
OFI Kreta – Panthrakikos 4:3
Panionios – Olympiakos 2:3
Panserraikos – Aris 1:2
PAOK – Thrasivoulos 2:1
Xanthi – Ergotelis 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!