Košarka

Navikli i na bolje

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.03.2009.
Navikli i na bolje
Foto: Bruno Blumenschein

Hrvatski internacionalci tijekom vikenda nisu ubilježili posebno dojmljive nastupe. U svakom slučaju, navikli smo na njihova bolja izdanja i teško je nekog posebno izdvojiti...

AUSTRIJA

Jurica Dražović (St. Pölten): Austrijanci nastavljaju s doigravanjem, a tijekom vikenda u pogonu je bio tek Jurica Dražović. On je sa St. Pöltenom u Ligi za ostanak poražen kod slabe Vienne 76:72. Dražović je igrao 24 minute i ubacio devet poena (4/5 za dva, 1/3 slobodna) uz dva skoka i dvije ukradene lopte.

BELGIJA

Jure Lalić (Charleroi): Neizvjesna utrka u belgijskom prvenstvu se nastavlja. Charleroi je stigao do važne domaće pobjede protiv Pepinstera 60:54, a Jure Lalić igrao je 13 minuta i ubacio dva poena (1/1 za dva) i uhvatio četiri skoka.

Pankracije Barać (Charleroi): Osim Lalića u sastavu je bio i Pankracije Barać koji je ostvario zapaženiji učinak. U 17 minuta provedenih na parketu ubacio je sedam poena (1/3 za dva, 1/1 za tri, 2/4 slobodna).

FRANCUSKA

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Hyeres Toulon se loše proveo na gostovanju kod Vichyja. Domaćin je u još jednoj odličnoj obrambenoj prezentaciji stigao do pobjede 72:49, a u bljedilu Toulona uklopio se i Hrvoje Perinčić koji je za 27 minuta ubacio pet poena (1/6 za dva, 1/4 za tri) uz šest skokova.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (EWE Baskets): EWE Baskets stigao je do 20. prvenstvene pobjede. U gostima su svladali Nördlingen 61:56 uz ponovno dobru igru Jasmina Perkovića. Naš internacionalac za 20 minuta ubacio je 12 poena (4/7 za dva, 0/3 za tri, 4/4 slobodna) i tome dodao pet skokova.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiakos): Naš bivši reprezentativac odigrao je nelošu partiju protiv posljednje momčadi prvenstva ubacivši šest poena u korist Olympiakosa. Imao je i šest skokova te tri asistencije, što je solidan doprinos za momčad koja je razbila AEL rezultatom 100:62.

Matija Češković (ICBS): Lošoj igri ICBS-a pridružila se i loša igra Češkovića, koji je u šest minuta na parketu ubacio tek dva poena i to oba s linije slobodnih bacanja. Tri pokušaja za tri i jedan za dva ostali su samo na pokušaju.

Ivan Kartelo (KAOD): Njegova momčad porazila je ekipu Pangratija 76:71, a Kartelo je po običaju igrao jednu od glavnih uloga u momčadi KAOD-a. Za 24 minute u igri, ubacio je 15 poena uz šest skokova i šest iznuđenih prekršaja.

Željko Župić (KAOD): Iako je u igri proboravio šest minuta više od svog suigrača Kartela, ubacio je tri poena manje (12). No, njegovi koševi svi su iz igre, dok je Kartelo imao najviše s linije slobodnih bacanja (7/7). Župić je imao i devet skokova.

MAĐARSKA

Denis Vrsaljko (Falco): U derbiju 22. kola mađarskog prvenstva Falco je u gostima poražen od PVSK-a 95:66. Denis Vrsaljko kod poraženih igrao je 19 minuta i ubacio šest poena (1/4 za dva, 4/6 slobodna) i tome dodao četiri skoka.

Ante Kapov (PVSK): Dobru minutažu u pobjedi protiv Falca imao je Ante Kapov. Kapov je igrao 23 minute, ali učinak mu je mogao biti i bolji obzirom da je upisao tri poena (0/1 za dva, 1/5 za tri) uz tri skoka i dvije asistencije.

Zoran Helbich (Marso): Novi poraz upisao je Marso, ovaj put očekivani na gostovanju kod Szolnoka 85:70. Zoran Helbich odradio je dobru utakmicu kod poraženih, igrao je 33 minute i ubacio 14 poena (3/8 za dva, 2/2 za tri, 2/3 slobodna) uz 12 skokova.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Iako se gotovo cijeli susret igralo prilično čvrsto i u egalu iskustvo igrača Benettona pokazalo se presudnim u samoj završnici kad gosti preuzimaju inicijativu i osiguravaju 13. ovosezonsku pobjedu. Naš Sandro Nicević odigrao je 30 minuta tijekom kojih je upisao odličnih 12 poena (6/8 šut za dva, 0/2 šut za tri), četiri skoka i dvije asistencije.

Dalibor Bagarić (Fortitudo): Fortitudo je pokazao nekonstantnost novim gostujućim porazom, ovaj put kod Ferrare 86:73. Dalibor Bagarić dobio je malih pet minuta i za to vrijeme promašio dva pokušaja za dva poena.

POLJSKA

Igor Miličić (Koszalin): Poljaci su odigrali prve susrete osmine finala doigravanja. Koszalin je u prvom susretu na svom parketu nadigrao ISS Sportino 85:68, a Igor Miličić za 23 minute ubacio je šest poena (1/1 za dva, 0/1 za tri, 4/4 slobodna) uz četiri asistencije.

Damir Miljković (Turow): Dok je dio klubova odrađivao prve susrete osmine finala doigravanja, četiri kluba su se borila za trofej pobjednika Kupa. Damir Miljković s Turowom bio je među ta četiri, no oni su zapeli već u polufinalu gdje ih je svladala Kotwica 88:76. Cici nije briljirao, igrao je 21 minutu i ubacio pet poena (1/3 za dva, 1/8 za tri) uz dva skoka i tri asistencije.

RUMUNJSKA

Damir Milačić (Mobitelco Cluj Napoca): Vrijednu gostujuću pobjedu kod Pitestija upisao je Mobitelco koji je slavio 83:76. Obol u pobjedi dao je i Damir Milačić koji je za 13 minuta ubacio dva poena (1/1 za dva, 0/2 za tri) i dodao pet asistencija.

RUSIJA

Zoran Planinić (CSKA): Niz Moskovljana u ruskom prvenstvu se nastavlja. Nova pobjeda upisana je protiv Universita iz Surguta i to s čak 86:47. Zoran Planinić u pobjedu je ugradio 18 minuta, pet poena (2/3 za dva, 1/1 slobodna), četiri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Marko Popović (Uniks): Uniks je uzeo očekivanu pobjedu na gostovanju kod Spartak Primorja gdje je slavio 79:71. Marko Popović igrao je 20 minuta i ubacio devet poena (1/5 za dva, 0/3 za tri, 7/8 slobodna) uz tri skoka i tri asistencije.

Krešimir Lončar (Uniks): Na tragu Popovićeve minutaže bio je i Krešo Lončar koji je igrao minutu manje, ali ubacio poen više (3/5 za dva, 1/1 za tri, 1/2 slobodna) uz također upisana tri skoka.

SLOVAČKA

Dominik Štefanac (Dolny Kubin): U derbiju začelja slovačkog prvenstva Dolny Kubin poražen je u Košicama 75:73 te pao na posljednju poziciju. Dominik Štefanac odigrao je dobru utakmicu, za 31 minutu ubacio je 11 poena (4/8 za dva, 1/2 za tri, 0/2 slobodna) uz 14 skokova, no to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Rudolf Jugo (Dolny Kubin): Preveliku minutažu u Košicama nije dobio Rudolf Jugo, no za 12 minuta korektno je odradio posao i ubacio 12 poena (4/6 za dva, 4/4 slobodna).

Antonio Bičvić (Handlova): Komarno se još jednom pokazalo najboljom momčadi u Ligi za ostanak. U ovom kolu slavili su na gostovanju kod Handlove 93:90. U dresu Handlove odličnu utakmicu odradio je Antonio Bičvić koji je za 39 minuta ubacio 25 poena (5/9 za dva, 4/5 za tri, 3/5 slobodna) uz dvije ukradene lopte.

Ivan Barišić (Komarno): Iako je s Komarnom uzeo pobjedu, Barišić je bio skromniji od Bičvića. Igrao je 20 minuta i morao se zadovoljiti s pet poena 1/5 za dva, 3/3 slobodna) uz tri skoka.

Stjepan Gavran (Levice): Levice su na svom parketu svladale Novu Ves 76:70 u do kraja otvorenom susretu. Stjepan Gavran na centarskoj poziciji odradio je 23 minute i ubacio devet poena (4/5 za dva, 1/2 slobodna) uz pet skokova.

Jure Lozančić (Nova Ves): Kod Nove Vesi dobru je predstavu pružio Jure Lozančić koji je za 18 minuta ubacio deset poena (5/11 za dva) uz osam skokova.

Ivan Škara (Banska Bystrica): Vodeći Pezinok odnio je gostujuću pobjedu kod Banske Bystrice 91:82. Kod poraženih Ivan Škara odradio je 29 minuta i ubacio osam poena (3/9 za dva, 0/1 za tri, 2/3 slobodna) uz osam skokova.

Dario Livajić (Prievidza): Prievidza gubi korak za vrhom. Novi poraz stigao je kod Nitre 94:77 koja je sad pobjegla tri pobjede. Dario Livajić kod Prievidze je dobio 17 minuta i ubacio osam poena (3/3 za dva, 2/6 slobodna) uz tri skoka.

ŠPANJOLSKA

Andrija Žižić (CAI Zaragoza): Zaragoza je upisala vrlo važnu osmu ovosezonsku pobjedu koja ih i dalje drži iznad samog dna ACB lige. Naš Andrija Žižić odigrao je 16 minuta tijekom kojih je upisao tek dva poena (1/4 šut za dva), tri skoka i blokadu.

Mario Stojić (ViveMenorca): Iako su na odmor otišli sa nemalih -12 upravo je naš Mario Stojić sa 12 poena, tri skoka i šest asistencija predvodio ViveMenorcu koja se pokušala vratiti sjajnom trećom četvrtinom. Ipak, Estudiantes se pokazao prestabilnim protivnikom da bi propustili i više nego solidnu prednost sa poluvremena.

Bruno Šundov (ViveMenorca): Solidan nastup je i iza donedavnog Cibonaša, Brune Šundova koji je 16. minuta na terenu iskoristio za šest poena (2/4 slobodna bacanja, 2/2 šut za dva) i dva skoka.

Marino Baždarić (ViveMenorca): Najlošija partija ipak je iza Baždarića koji je 12 minuta na terenu iskoristio za tek dva poena (1/2 šut za dva, 0/3 šut za tri) i asistenciju.

Stanko Barać (Tau Ceramica): Tau Ceramica je u derbiju kola pregazila Joventut 99:65. Stanko Barać dobio je deset minuta i ostao bez poena (0/2 za dva) s uhvaćena dva skoka.

TURSKA

Gordan Giriček (Fenerbahče Ülker): Fenerbahče je u turskom prvenstvu još jednom razočarao navijače, ovaj put porazom kod Turk Telekoma 87:78. Ništa posebno nije odigrao niti naš Gordan Giriček koji je za 27 minuta ubacio devet poena (3/7 za dva, 1/2 za tri) uz tri asistencije i dva skoka.

UKRAJINA

Jurica Žuža (Poltava): Poltava nije imala šanse na gostovanju kod Kijeva. Poražena je 75:64, a Jurica Žuža za 19 minuta ubacio je devet poena (3/4 za dva, 3/3 slobodna) uz četiri skoka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!