Rukomet

Na glavu i po pobjedu

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 26.03.2009.
Na glavu i po pobjedu
Foto: Kristijan Komarica

Pred rukometašima Zagreba je poslastica sezone. Nakon dugo godina, u Zagreb dolazi jedna od najjačih momčadi Europe, a ne dolazi kao - favorit. Dapače, u sigurno do posljednjeg mjesta punoj Ledenoj dvorani favorit je samo jedan - CO Zagreb...

Trener momčadi Senjanin Maglajlija izuzetno je zadovoljan stanjem u momčadi: "Stanje je odlično - na svim razinama. Koncentrirani smo maksimalno i izgledamo dobro. Krenuli smo u konkretnu pripremu za utakmicu kako bi je dočekali spremni. Što se tiče pripreme, Bašić i ja smo se najviše bavili nama. Naime, ako ćemo mi biti u stanju duha, motiva i pripreme na nivou - jaka smo momčad."

Što se tiče prognoza, cilj je pobjeda; što uvjerljivija - to bolje: "Generalno, imamo pristup korak po korak. Prvi nam je cilj ovu utakmicu odraditi pošteno odnosno dobiti. Ako se stvori prilika, pokušat ćemo napraviti razliku, no najbitnija je pobjeda pred domaćom publikom." Kako zagrebaši planiraju zaustaviti "brzi centar Kiela"?: "Znamo što je jako oružje Kiela, no neću previše reći jer i oni čitaju. Ne mijenjaju obrana - napad i na tome su vrlo jako te lome protivnika. Znamo što nam je činiti i moramo te lagane golove, koji su im najjače oružje, svesti na minimum."

Vezane vijesti

"Idemo na glavu"

Lijevo krilo Ljubo Vukić rekao je kako se ne sjeća kada je bila ovako dobra atmosfera u klubu: "Stanje je stvarno dobro. Još imamo par dana za pripremu, ali odavno se nije osjetilo takvo zajedništvo i atmosfera, a opet smo dovoljno smireni i svi jedva čekamo da utakmica počne. Ništa - na glavu."

Produžili Zagreb i Franck

Zadovoljstvo produljenjem suradnje između Zagreb CO i Francka izrazio je predsjednik uprave Dubravko Artuković: "Za nama je vrlo interesantna godina što se tiče rukometa pa vlada, tako reći, prava euforija. Mi smo ponosni što već godinama, iako nam sport nije osnovna djelatnost, sponzoriramo manje poznate i popularne sportove te rukometni klub Zagreb. Ovo nam je treći potpis s rukometnim klubom Zagreb CO kojima želim puno uspjeha u budućnosti."

Koliko je na igrače utjecalo "loptanje Arene i Ledene" - pitali smo "ministra" obrane Denisa Špoljarića: "Čitali smo, ali nije nam to nešto smetalo. Na nama je igrati, a manje je bitno gdje koliko je bitno pobijediti." Kako će zagrebaši odgovoriti na brzi centar Kiela: "Ako odigramo dobrih 3-2-1 i smanjimo njihove brze golove, onda će nam biti lakše."

Uskoro u Areni

Generalni menadžer zagrebaša Zoran Gobac bio je vrlo otvoren što se tiče priče oko Arene: "Samo je jedna istina: u deset dana se završavaju ispitivanja oko krova Arene i nakon toga bi mi trebali biti korisnici zagrebačke ljepotice. Naš klub ne želi biti na jednoj strani, ali Arena se ipak za naše uvjete radila prebrzo i nadamo se da će sve biti otklonjeno."

Gobac se okrenuo i utakmici: "Mi tu imamo hrpu kvalitetnih igrača, najboljeg igrača na svijetu ove godine Igora Vorija, godinama najbojeg Ivana Balića i Kiru Lazarova i nećemo biti bahati te reći da ćemo sigurno dobiti, ali stvarno smo dobri. Nema nepobjedivih momčadi, a sada su i dodatno uzdrmani ovom aferom. Kada igrač kao Karabatić razmišlja hoće li ostati u Kielu ili ne - ne može dati 300 posto i neće biti igrač koji je bio na SP kada je nosio sve pred sobom."

Škof poput Omeyera

Pritisak na momčad ipak nije kao prije, što je logično obzirom na protivnika: "Da nismo naletjeli na Kiel - radili bi veći pritisak na igrače, no s druge strane - ako možemo dobiti njih, možemo svakoga. Mi ćemo se s njima potući i ovdje i tamo pa što bude. " Bitan faktor bit će Gorazd Škof na golu: "Naš golman mora biti na razini Omeyera kako bi im mogli parirati."

Problemi s ulaznicama i sponzorima

Otkazivanjem Arene i preseljenjem u puno manju Ledenu dvoranu, došlo je do problema oko karata: "Dobili smo preko 25.000 rezervacija koje smo onda morali skresati na manje od 7.000. Jednostavno nismo uspjeli odgovoriti na zahtjeve sponzora, igrača i navijača." Osim publike, Zagreb je izgubio i velik novac: "Investirali smo u izradu karata za Chambery, Celje i ovu - 3.600 eura. Prodatih karata bi bilo oko 13.000 po 50 kuna, što znači da smo izgubili 300.000 eura u tri utakmice. Do jučer smo vodili bitku oko financiranja utakmice u Domu sportova. Mi smo jedini klub u Zagrebu koji se mora bojati za dom. Imali smo dvije rezervacije pod upitnikom pa smo rezervirali dvoranu u Zadru i razmišljali smo o onoj u Celju. Jer si možete zamisliti da recimo Cibona ne zna gdje će igrati? I tako je to svaki put te je tako jednostavno nemoguće funkcionirati."

Opća kriza već je klubu odnijela neke sponzore: "Sa današnjim danom i potpisom ugovora, pokušavamo naći sponzore kako bi mogli normalno živjeti sljedećih par sezona. HEP i Tele2 su nam otkazali ugovore i to nam je smanjilo budžet za 500.00 eura. Mi smo tu pokušati osigurati sredstva kako bi zadržali ovu teško skupljenu momčad."

Iako je stanje u klubu teško, gledaju li možda iz kluba prema Kielu i mogućem raspadu njemačkog diva zbog afere s namještanjem: "Mi moramo zadržati što imamo i onda bi nam trebala možda sitna dopuna. Zagreb se uvijek mogao boriti sa svima dok smo imali 50 posto manji budžet, no sa 70 posto manjim - nema šanse. Recimo naš košarkaški pandan u gradu puno je bliže budžetom najboljima. Mi smo 90 posto naše reprezentacije i zato ta momčad ima uspjeh te ćemo i dalje raditi na isti način kako bi parirali ostalim europskim momčadima."

Potom je glavni menadžer Zagreba rekao i nekoliko "šaljivih komentara" koji mu, iskreno, nisu trebali: "Naš trener nema problema s brojem crnaca u momčadi", rekao je Gobac pa dodao: "Recimo, ja vjerujem da bi Cibona igrala u Areni da je prošla u četvrtfinale."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!