Ostali sportovi

Nada po pobjedu i naslov

Matej Milanović • petak, 27.03.2009.
Nada po pobjedu i naslov
Foto: Bruno Karadža

Splitska Nada u srijedu je osigurala 14. naslov prvaka Hrvatske u ragbiju, a u sutrašnjem osmom kolu Interlige traži pobjedu za osiguravanje trećeg uzastopnog naslova i u tom natjecanju...

Sutra se igraju dvoboji osmog kola Interlige u ragbiju. Najvažniji susret igrat će se u Splitu, gdje Nada dočekuje Zagreb. Nada je dobila svih osam dosadašnjih utakmica, budući da su jedno kolo odigrali unaprijed, a deveta pobjeda zaredom i matematički bi im donijela treću uzastopnu titulu u ovom natjecanju.

Nada je u srijedu već osigurala 14. naslov prvaka Hrvatske, a dvoboj sa Zagrebom, osim što im može donijeti naslov prvaka Interlige, služit će im i kao trening za utakmicu koju će igrati jedanaestog travnja. Tog datuma će naime, Nada igrati u finalu European Trophyja protiv Moskovske Slavije Zenit.

European Trophy ne okuplja najjače Europske sastave, no bez obzira na to Nada bi ostvarila veliki uspjeh osvajanjem tog natjecanja. Splitski klub, koji se zadnjih godina prometnuo u najjačeg ragbi kluba ovih prostora, ove bi godine mogao osvojiti čak četiri titule.

Osim tri spomenuta natjecanja, Nada se još natječe i u sklopu Regionalne lige. U tom natjecanju je Nada došla do polufinala u kojem igra protiv drugoplasirane momčadi Interlige, Ljubljane.

Na kraju, valja spomenuti i ostale dvoboje osmog kola Interlige. U Zagrebu, Ljubljana ide po potvrdu drugog mjesta protiv petoplasirane Mladosti, a u isto vrijeme u Makarskoj igrat će Makarska Rivijera i drugi klub iz Ljubljane, Olimpija. Gosti će tražiti drugu pobjedu u sezoni i bijeg s dna ljestvice.

Interliga, 8. kolo:
28.3. Makarska Rivijera - Olimpija (16h)
28.3. Mladost - Ljubljana (16h)
28.3. Nada - Zagreb (16h)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!