Nogomet

"S Nikom se poznajem napamet"

Tomislav Pacak • petak, 27.03.2009.
"S Nikom se poznajem napamet"
Foto: Bruno Karadža

Hrvatska reprezentacija polako privodi kraju rovinjski dio priprema za kvalifikacijsku utakmicu s Andorom, a danas su se s novinarima družili Eduardo da Silva, Vedran Ćorluka i Robert Prosinečki...

Jedan od Bilićevih pomoćnika, Robert Prosinečki, informirao nas je o zdravstvenom biltenu koji je ipak krenuo na bolje. Naime, ozlijeđenima se nije nitko pridružio, a Luka Modrić bi od ponedjeljka trebao normalno trenirati i samim time biti u konkurenciji za dvoboj s Andorom.

U konkurenciji je svakako Eduardo da Silva čiji smo povratak željno iščekivali. Dudu tvrdi - straha nema: "Nemam straha od dvoboja poslije ozljede. Odigrao sam tri utakmice za Arsenal, svi su zadovoljni, iako osjećam da mi nedostaju utakmice. Jedva čekam da završi ova sezona jer mi nedostaju cijele pripreme, ali osjećam se svježe s obzirom da nisam puno igrao."

Napadački kadar reprezentacije ovoga je puta značajno "oštećen", ali Eduarda to ipak ne brine previše s obzirom na protivnika: "To su klasni igrači koji će nam nedostajati, ali i Klasnić, Kalinić i Vručina su odlični igrači. U svakom slučaju dovoljni da se iz Andore vratimo s pobjedom."

Bivši napadač Dinama ne bi imao ništa ni protiv varijante s jednim napadačem, ako će iza njega igrati Niko Kranjčar: "S Nikom igram još od kadetskih dana, izvrsno se poznajemo i razumijemo. Izbornik neće pogriješiti ako odabere takvu taktiku."

Eduardo je dodao da straha od ponovne ozljede zaista nema, kako igra potpuno normalno, zaključivši "lopta je uvijek lopta".

Još jedan "Englez", Vedran Ćorluka, ponovio je dobro poznatu strategiju za protivnike poput Andore: "U ovakvim utakmicama najvažnije je rano zabiti gol. Sve dok ne zabijemo bit ćemo nervozni, a prošli puta smo zapravo slučajno zabili gol iz prekida".

Ćorluka očekuje dosta prostora protiv Andore, mada je napomenuo da se najbolje ipak osjeća kao stoper. Do kraja sezone očekuje ga nešto lakši ritam: "Uglavnom igramo samo tijekom vikenda, pa se nadam da će i meni i Luki biti lakše."

Reprezentativci će u subotu ujutro odraditi posljednji trening u Rovinju, nakon čega ih čeka slobodan vikend. Poslije ponovnog okupljanja i treninga u Zagrebu, u utorak kreću u Andoru gdje će i trenirati dan prije utakmice...

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!