Nogomet

Hrvati i Crnogorci miroljubivo

Ivana Strahija • petak, 27.03.2009.
Hrvati i Crnogorci miroljubivo
Foto: Davor Sajko

U Varaždinu su mlade reprezentacije Hrvatske i Crne Gore uveličale proslavu 100. obljetnice nogometa, a rezultat prijateljskog susreta bio je miroljubivih 1:1.

Prijateljski pripremni susret reprezentacija U21

Hrvatska – Crna Gora (1:0)
Varaždin, stadion Varteksa, gledatelja: 2000
Suci: Fabian, Varga, Toth (Mađarska)

Strijelci: 1:0 Šimić 40., 1:1 Bogdanović 60.
Žuti kartoni: Badelj (Hrvatska), Bojović, Delić

Vezane vijesti

Hrvatska: Antonio Ježina, Karlo Šimek (od 46. Domagoj Vida), Goran Jozinović, Marin Ljubičić, Elvis Kokalovi, Dejan Lovren, Mirko Oremuš (od 77. Matija Smrekar), Mato Jajalo (od 67. Darko Bodul), Marko Šimić, Milan Badelj, Mario Tičinović (od 60. Dejan Školnik)

Crna Gora: Vlado Giljen (od 54. Miloš Dragojević), Draško Božović, Milko Novaković, Mijuško Bojović (od.46. Milivoj Delić), Slobodan Lakičević, Ivan Kecojević (od 70. Boris Bulajić), Ivan Fatić (od 63. Darko Bulatović), Nemanja Nikolić (od 69. Petar Grbić), Filip Kasalica, Admir Adrović (od 46. Kristijan Krstović), Bogdan Bogdanović (od 70. Stefan Nikolić)

I dok one najbolje europske mlade reprezentacije još nisu ni došle do finala ovogodišnjeg Europskog U21 prvenstva, naši reprezentativci već su započeli s pripremama za natjecanje europske razine 2011. godine.

U 18. izdanju Europskog prvenstva, koje će se igrati u Danskoj, Hrvati su raspodijeljeni u grupu 7, u kojoj će morati biti bolji od Srba, Norvežana, Slovaka i Ciprana ukoliko žele konačno ući u glavni turnir. Uz to treba reći da će Danska 2011. poslužiti i kao kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2012. u Londonu.

No, susret u Varaždinu bio je po mnogo čemu poseban. Bila je to proslava 100 godina nogometa u Varaždinu, čemu se pridružio i prvi službeni reprezentativni nastup Crne Gore u Hrvatskoj. I dok je gledalište od kojih 2000 Varaždinaca i visokih uzvanika bilo u slavljeničkom raspoloženju, oni na terenu ozbiljno su radili svoj posao.

Sredinom prvog dijela i dvije najveće nerealizirane prilike. Naš Tičinović loptu je dodao do Šimića, a ovaj je prosljeđuje Jajalu, koji iz neposredne blizine gađa preko gola Crnogoraca. S druge strane igrališta Kasalica je umalo bio uspješan u iskorištavanju zalutale lopte Hrvata, no na sreću vratar Ježina ima mačje reflekse.

Konačno u 40. minuti ne baš brojni ali zato glasni navijači u "kockicama" dolaze na svoje. Jozinović šalje dugu loptu za Šimića, kojem ostaje poslati je pored Giljena za 1:0.

U drugome poluvremenu trebalo je čekati 15 minuta do izjednačujućeg pogotka. Krstović je spretno došao do lopte i lobom planirao matirati Ježinu, no lopta udara o vratnicu i odbija se nazad u polje. Tamo je spreman Bogdanović, i inače najagilniji crnogorski reprezentativac na travnjaku, kojem nije problem postaviti 1:1.

Do kraja susreta oba izbornika uvode nove igrače na teren, no rezultat se ne mijenja. Odličnu je priliku imao Šimić, dok u sudačkoj nadoknadi Vida topovski trese prečku crnogorskog gola.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!