Nogomet

Andora ne želi Hrvate u Barceloni

Zoran Zdelar • petak, 27.03.2009.
Andora ne želi Hrvate u Barceloni
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Andora nije prihvatila HNS-ovih 150.000 eura i ponudu da se kvalifikacijska utakmica odigra na nekom drugom terenu zbog vrlo loših uvjeta na njihovom stadionu...

Hrvatskog izbornika Slavena Bilića najmanje brine idući protivnik, nogometaši Andore zaista kvalitetom ne mogu parirati nijednom hrvatskom reprezentativcu, već ga više brine obično uvijek katastrofalni teren na stadionu koji bi više odgovarao primjerice 2. HNL, nego ugošćavanju jedne od najboljih nogometnih družina na svijetu.

Englezi su tako gostujuću utakmicu s Andorom igrali u Barceloni, no u Andori nisu pristali na isto i kad je u pitanju dvoboj s Hrvatskom. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković otkrio je danas tako da su učinili sve što je u njihovoj moći kako ne bi morali igrati na Aixovall stadionu kapaciteta 1.800 gledatelja.

"Nogometni savez Andore odbio je našu ponudu od 150.000 eura da se utakmica s Hrvatskom odigra u Barceloni na stadionu Montjuic. Nudili smo sve što i Englezi da bi se utakmica odigrala u regularnim uvjetima, ali ipak nisu pristali. Nije mi jasno zbog čega se Andori dopušta igrati na tako malom stadionu i lošem travnjaku", rekao je Marković.

Hrvatski reprezentativci i prilikom posljednjeg gostovanja u Andori nisu mogli igrati kao i obično zbog iznimno lošeg terena, ali i vrlo snažnog vjetra koji je tamo učestala pojava. Srećom, Hrvati još uvijek nikad nisu odlazili iz Andore bez pobjede.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!