Košarka

Asvel potvrdio vodeću poziciju

Goran Markuš • subota, 28.03.2009.
Asvel potvrdio vodeću poziciju

Odličnom završnicom, očekivano, Asvel je uspio svladati drugoplasirani Le Mans i tako potvrdio prvo mjesto u ukupnom poretku francuske LNB lige...

Iako su se donedavno ozbiljno mučili u domaćoj ligi, drugom uzastopnom pobjedom i to protiv jakog LeMansa, Asvel je pokazao da se napokon vratio na pravi put. Gosti su se pokušali oduprijeti, no društvo iz Lyona večeras je jednostavno bilo presnažno.

Obje ekipe podjednako otvaraju susret, no gosti se puno bolje snalaze u drugoj četvrtini kada na leđima Bobbyja Dixona (24 poena, 6 skokova) i Alaina Koffija (14 poena, 10 skokova) preuzimaju vodstvo i sa tijesnih +3 odlaze na odmor.

Vezane vijesti

Čvrsta i neizvjesna borba nastavlja se i u trećoj četvrtini što rezultira sa još manjom razlikom od tek dva poena. Ipak, timska igra domaćina dolazi do izražaja u posljednjim, ključnim trenutcima kad J.R. Reynolds (18 poena, 4 skoka) i njegov Asvel okreću susret u svoju korist i privode utakmicu kraju sa sasvim solidnih šest poena prednosti.

17. ovosezonskom pobjedom Asvel je potvrdio prvo mjesto u LNB ligi dok se Le Mans sa susretom više od trećeplasiranog Orleansa i dalje drži na odličnoj drugoj poziciji. Međutim, Orleansu se već sutra pruža prilika preuzimanja titule prvog pratitelja Asvela, a na putu im se nalazi 12-plasirana momčad lige, SAOS Hyeres Toulon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!