Košarka

Mimica izvukao domaćine

Ivana Jurica • petak, 27.03.2009.
Mimica izvukao domaćine
Foto: Martina Japundžić

Raspoloženi Ivan Mimica najzaslužniji je što su domaći košarkaši na svom Baldekinu upisali prvu pobjedu u Ligi za prvaka. Dugo su gosti prijetili iznenađenjem, na krilima Raiča i Delića vodili su veći dio utakmice, ali pobjeda je ipak ostala Šibenčanima (94:92). Brođani su postigli i koš za izjednačenje, ali suci taj koš nisu priznali smatrajući kako je vrijeme isteklo. Gosti su se bunili, ali odluka se nije promijenila...

Domaćini su susret otvorili minimalnim vodstvom, ali do idućeg vodstva morali su čekati jako dugo. Brođani su bolje ušli u utakmicu i već u četvrtoj minuti, nakon serije 10:0 (trice Karlovića i Raiča) dolaze do dvoznamenkaste prednosti (4:15).

Domaći trener Gulin bio je prisiljen pozvati time-out, ali niti nakon toga nisu se trgnuli njegovi košarkaši. Gostima je sve polazilo za rukom, služio ih je i šut, dok je na drugoj strani Šibenik previše griješio. Domaći kapetan Petković tek je na isteku prve četvrtine tricom smanjio na -12 (15:27).

Nakon četiri koša Filipa Vukičevića domaćini početkom druge četvrtine smanjuju na minus sedam (21:28), a nakon serije od 7:0 i na minus tri, pa gostujući trener Dželalija zove time-out. Kruno Rimac tada s nekoliko uzastopnih koševa ponovno donosi prednost gostima. U seriju tada ulazi i prvi domaći strijelac Mimica i u 19. minuti Šibenik je došao do izjednačenja (42:42). No, gosti ipak na odmor odlaze s prednošću zahvaljujući Raiču i Deliću (44:48).

Delić razbio staklo

Na kraju utakmice smogli su Brođani ipak snage čestitati domaćinima na pobjedi. No, jedan njihov igrač ipak se nije mogao suzdržati.

Iako je na terenu pružio odličnu partiju, Nenad Delić po izlasku s terena, a prije ulaska u svlačionicu, razbio je staklo na vratima. Gosti su odmah platili štetu, no Delića za učinjeno ne može opravdati ni činjenica da je bio ljut i isprovociran zbog posljednje sudačke odluke i ispuštene pobjede.

Početak drugog poluvremena obilježilo je i daljnje vodstvo gostiju. Domaćini su se trudili, ali nikako nisu uspijevali dostići njihovu prednost. Ipak, u 26. minuti nakon tehničke pogreške Delića Mimica s linije slobodnih bacanja pogađa za izjednačenje (60:60), ali u idućem napadu Bilobrk zakucavanjem donosi prednost Šibeniku. Rimac vraća u egal, Vrlika tricom donosi i plus tri domaćinima, ali na predah uoči posljednjih deset minuta otišlo se rezultatom 71:71 jer je tricu pogodio i Rimac.

Nisu dugo domaćini bili u vodstvu. Budimir početkom četvrte četvrtine pogađa pet koševa u dva napada i gosti su ponovno u vodstvu. Od tri do pet koševa kretala se prednost Brođana u zadnjih deset minuta igre. Domaćini su opet poveli košem Filipovića iz kontre (90:89), ali Raič tricom prednost vraća na suprotnu stranu. Zbog petog prekršaja iz igre je morao Rimac, a precizan je bio domaći kapetan Petković za 92:92.

Svjetlost svoj napad nije uspjela realizirati nakon toga i domaćinima je ostalo 26 sekundi. Na drugoj strani Karloviću je sviran prekršaj, a Petković pogađa samo prvo slobodno bacanje, no Vukičević se izborio za novu loptu. Šest sekundi ostalo je do kraja napada i gosti su odmah napravili prekršaj. Mimica je pogodio samo jedno za 94:92. Brođani su brzo izveli svoj zadnji napad, Delić je pogodio koš, ali je sudac Anzulović pokazao kako je vrijeme isteklo i da koš nije regularan. Skočila je cijela gostujuća klupa smatrajući da je koš trebao biti priznat, ali suci i delegat svoju odluku nisu promijenili.

Šibenčane je do pobjede vodio Mimica s 31 košem, a 19 je dodao i Petković. Kod gostiju najbolji su bili Raič s 29 i Delić s 27, a 15 je pridodao i Rimac.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!