Nogomet

Pomoćni trener Rudeša: 'Svi naši igrači žele pokazati da još uvijek vrijede'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 10.05.2024.
Pomoćni trener Rudeša: 'Svi naši igrači žele pokazati da još uvijek vrijede'
Foto: Dario Grzelj/HINA

Nogometaši Rudeša u sklopu 34. kola SuperSport HNL-a ići će na svoje pretposljednje gostovanje među domaćom nogometnom elitom ove sezone.

Ovo je prilika i da dođu do druge pobjede ove natjecateljske godine, upravo protiv momčadi koju su jedinu do sada uspjeli svladati. Kako teku pripreme pojašnjava pomoćni trener Ivan Mijač.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Činjenica je da je i s naše strane, ali i sa strane protivnika, došlo do velikih promjena u odnosu na našu posljednju utakmicu i pobjedu protiv Gorice, za sada našu jedinu. I oni su mijenjali što se tiče trenerskog kadra, tako da taj neki uzorak da bi se što kvalitetnije pripremili, se malo smanjio. S druge strane, bez obzira na rezultate u posljednje vrijeme, što je samo jedan pokazatelj, izvedba je dodatak, imamo se pravo nadati da možemo igrati jednu ravnopravnu utakmicu protiv protivnika. Ako ne i dominirati u većem dijelu, što će opet ovisiti o našem sastavu i našoj pripremi i koliko će nam to protivnik dopustiti", rekao je Mijač.

Kako se kadar Zagrepčana nosi s matematičkim ispadanjem. Osjeti li se u trenažnim procesima manjak angažmana ili određena "štednja"?

"Svi su naši igrači prije svega sportaši, što znači da oni bez obzira na ishod i kako ispadamo iz SuperSport HNL-a, žele se nametnuti, žele pokazati da još uvijek vrijede. Dok s druge strane igrači na izlaznim vratima, se trude nametnuti, pokazati ostalima. S obzirom na to da smo dosta osvježili momčad, unijeli "svježu krv", odnosno naše juniore. Kod njih je imperativ tim veći, jer znaju ako se nametnu da će dobiti priliku. Samim time trenažni proces ne trpi. Mi kao struka također tražimo najvišu razinu rada na treningu."

Osim u prvom sastavu, Mijač je jako uključen u rad nogometne škole Rudeša, čijih je nekoliko članova dobilo priliku raditi sa seniorima, ali na kraju krajeva i nastup u HNL-u. Kako su se oni prilagodili na seniorski nogomet?

"Ja bih to nekako podijelio u dvije faze. Prva je ova s igračima koji su nam praktički već sada stožerni igrači. To su Vanja Vukmanović, Vilim Krušlin i Rijad Mašala, oni su jednostavno imali malo prirodniji put, s obzirom na to da su od početka prvenstva s ostatkom prve momčadi i puno su toga prošli. S druge strane, interes kluba je da u maksimalnim uvjetima vidimo naše mlade igrače, a ja mislim da oni to uspijevaju, kada govorimo o fizičkim i kondicijskom aspektu. Naravno, ovaj seniorski nogomet nudi nešto novo mladim igračima, ali osim te fizike, nosi i psihički aspekt. Individualno djelovanje mladih igrača, gubljenje koncentracije, je nešto na čemu moraju možda najviše raditi", zaključio je 34-godišnjak.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!