Košarka

"Sve bolje razmišljamo"

Borna Rupnik • petak, 27.03.2009.
"Sve bolje razmišljamo"
Foto: Davor Sajko

Olympiakos je protiv Real Madrida u četvrtfinalu košarkaške Eurolige poveo 2:0, a jedan od najzaslužnijih za to bio je i naš Nikola Vujčić. Međutim, Grci odbijaju pomisliti da je serija gotova, dok se Španjolci uzdaju u uzvrat na svome parketu...

Konačnih 79:73 navuklo je osmijeh na lice trenera Olympiakosa Panagiotisa Giannakisa. Rezultat je naposljetku mogao biti i nepovoljniji po njegovu momčad, ali su košarkaši grčkog predstavnika - posebno Nikola Vujčić - najbolje odigrali kad je bilo najpotrebnije, u samoj završnici.

Giannakis je i očekivao tešku utakmicu: "Znali smo da će Real igrati bolje nego u utorak. Željeli smo kontrolirati tijek događaja od samog početka, ali smo povremeno bili previše nervozni. Ipak, sretan sam jer donijeli neke vrlo dobre odluke, a na tome smo radili od početka sezone. Važno je da moji igrači sve bolje razmišljaju. U trećoj utakmici moramo biti spremni pružiti još više".

Vezane vijesti

Georgios Printezis je na Vujčićevu asistenciju postigao jedan od ključnih koševa, ali ne dopušta si živjeti na lovorikama. "Ništa nije gotovo. Ostvarili smo cilj i poveli 2:0, ali u Madridu ćemo igrati kao da serija tek počinje. Znatno su nam otežali posao zonskom obranom, no uspjeli smo pronaći napadačka rješenja", objasnio je grčki košarkaš.

U taboru Reala teško da mogu biti zadovoljni jer čak i ako smognu snage oba puta savladati Olympiakos u svojoj dvorani, čeka ih novo gostovanje u pirejskom grotlu. Ipak, nada umire posljednja, tvrdi trener Joan Plaza.

"Ponovno smo se držali do same završnice, ali napravili smo nekoliko nepotrebnih grešaka i oni su probili našu obranu. Moramo vjerovati da možemo oba puta slaviti u Madridu i vratiti se u Grčku na majstoricu. Pobjede će odnijeti ona momčad koja bude manje griješila i tu je kraj priče", rekao je Španjolac.

Louis Bullock postigao je 22 koša, ali ni to nije bilo dovoljno za svladati snažne Grke. Branič Reala smatra da je presudilo Olympiakosovo iskustvo: "Imali smo priliku za pobjedu, ali poraženi smo jer smo u posljednjim minutama gubili lopte. Nismo im smjeli dopustiti da se odlijepe pa da ih moramo hvatati. Mislim da će rasplet u Madridu biti drugačiji".

Euroliga, završnica

četvrtfinale

CSKA Moskva56:47Partizan
Panathinaikos90:85Montepaschi Siena
Barcelona75:84Baskonia
Olympiakos88:79Real Madrid
CSKA Moskva77:50Partizan
Olympiakos79:73Real Madrid
Panathinaikos79:84Montepaschi Siena
Barcelona85:62Baskonia
Baskonia69:62Barcelona
Real Madrid71:63Olympiakos
Montepaschi Siena53:72Panathinaikos
Partizan56:67CSKA Moskva
Baskonia63:84Barcelona
Montepaschi Siena84:91Panathinaikos
Real Madrid75:78Olympiakos
Barcelona78:62Baskonia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!