Košarka

Rusi prvi na Final Fouru

Branimir Korać • utorak, 31.03.2009.
Rusi prvi na Final Fouru
Foto: EPA

Prvi sudionik Final Foura Eurolige i jedina momčad koja je tamo došla slavivši u tri utakmice je moskovski CSKA. Moskovljani su i u trećem susretu u Beogradu bili jači od Partizana te pobjedom 67:56 izborili nastup u Berlinu...

U četiri četvrtfinalna para jedino je CSKA bio izraziti favorit protiv Partizana. Moskovljani su na kraju tu reputaciju i potvrdili s tri uvjerljive pobjede protiv najvećeg iznenađenja Topa 16 Eurolige.

Nakon što su u prva dva susreta u Moskvi obranom posve slomili Beograđane, očekivalo se kako će u Beogradu biti posve drugačija utakmica pred više od 20 tisuća grlatih navijača. Očekivao se jači otpor Partizana, a optimisti su najavljivali čak i povratak u Moskvu, no na kraju se ipak samo pokazalo kako je CSKA puno iskusnija i jača ekipa.

Treću utakmicu kontrolirali su od početka do kraja. U prvoj četvrtini Partizan je još bio rezultatski ravnopravan, ali što je susret više odmicao, to je i prednost Rusa sve više rasla da bi se na kraju uravnotežila na nekih desetak poena prednosti.

Treća četvrtina bila je ključna, Partizan je ono malo prilika propustio, nije uspio zadržati priključak s CSKA koji je sjajnom obranom još jednom stvorio ogromne probleme protivniku. U posljednjoj dionici prednost se spuštala u nekoliko navrata ispod deset poena, ali gosti su imali odgovor na Partizanovu agresiju i znali su sačuvati prednost.

Zoran Planinić zbog ozljede leđa nije niti otputovao u Beograd, a momčad CSKA vukli su Ramunas Šiškauskas s 20 poena i pet skokova te Matjaž Smodiš s 18 poena i sedam skokova. Kod Partizana jedini na visini zadatka bio je Novica Veličković koji je ubacio 26 poena i tome dodao po četiri skoka i četiri asistencije. Potpuno je podbacio veliki adut Partizana Uroš Tripković koji u 28 minuta nije ubacio niti jedan poen promašivši svih osam šuteva iz igre.

Rezime ove serije je kratak. CSKA je bolja ekipa, to se znalo i ranije, te zasluženo prolazi dalje.

Euroliga, završnica

četvrtfinale

CSKA Moskva56:47Partizan
Panathinaikos90:85Montepaschi Siena
Barcelona75:84Baskonia
Olympiakos88:79Real Madrid
CSKA Moskva77:50Partizan
Olympiakos79:73Real Madrid
Panathinaikos79:84Montepaschi Siena
Barcelona85:62Baskonia
Baskonia69:62Barcelona
Real Madrid71:63Olympiakos
Montepaschi Siena53:72Panathinaikos
Partizan56:67CSKA Moskva
Baskonia63:84Barcelona
Montepaschi Siena84:91Panathinaikos
Real Madrid75:78Olympiakos
Barcelona78:62Baskonia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!