Košarka

Tau - Barcelona: Ipak u petu

Branimir Korać • četvrtak, 02.04.2009.
Tau - Barcelona: Ipak u petu

Tau Ceramica nije uspjela na domaćem terenu izboriti Final Four Eurolige i odluka o putniku na završni turnir past će u petom susretu u Barceloni. Tau je poražen s visokih 84:63...

Sve dobro što su napravili u prvom susretu u Barceloni, košarkaši Tau Ceramice prosuli su u četvrtom susretu u svojoj dvorani. Kada se očekivalo kako će uspješno privesti kraju seriju i plasirati se na Final Four, potpuno su podbacili i upisali visok poraz 84:63 koji je Barceloni donio šansu da na svom terenu upiše plasman na Final Four.

Gosti iz Barcelone su uoči susreta bili u velikim problemima jer njihov najbolji igrač Juan Caros Navarro nije bio posve spreman i bio je pod velikim upitnikom za nastup. Ipak, Navarro je stisnuo zube i nezaliječen zaigrao te odigrao dobru utakmicu davši doprinos u pobjedi s 11 poena u 23 minute provedene na parketu.

Prvo poluvrijeme nije davalo baš nikakve naznake ovakvog raspleta. Tau je u nekoliko navrata imao prednost i do osam poena da bi se Barcelona do odlaska na odmor posve vratila u utakmicu i uhvatila domaćina.

Treća četvrtina bila je ključna. Ulazak u drugo poluvrijeme Tau Ceramice bilo je vrlo loše i Barcelona je serijom 13:2 stigla do prednosti 53:43 nakon čega se Tau više nije oporavio. Uspjeli su domah smanjiti na 53:47, Barcelona je brzo uzvratila s dvije trice Navarra te polaganjem Santiaga i lagano je postajalo jasno kako će odluku o putniku na Final Four dati peta utakmica.

Uoči posljednje dionice prednost je već iznosila 16 poena i Tau više nije uspio niti jednom zaprijetiti. Na kraju je na semaforu stajalo 84 Barcelona, 63 Tau Ceramica na ogromno razočaranje prepune Fernando Buesa Arene.

Peta utakmica u Palau Blaugrani dat će sudionika Final Foura, a nakon ove velike pobjede u velikoj psihološkoj prednosti bit će Barcelona.

Do pobjede u Vitoriji predvodili su ih Jaka Lakovič s 15 poena i pet asistencija te Gianluca Basile s 13 poena. Kod domaćina 21 poen ubacio je Igor Rakočević, a 14 poena uz šest skokova Pete Mickeal. Stanko Barać nije ulazio u igru.

Euroliga, završnica

četvrtfinale

CSKA Moskva56:47Partizan
Panathinaikos90:85Montepaschi Siena
Barcelona75:84Baskonia
Olympiakos88:79Real Madrid
CSKA Moskva77:50Partizan
Olympiakos79:73Real Madrid
Panathinaikos79:84Montepaschi Siena
Barcelona85:62Baskonia
Baskonia69:62Barcelona
Real Madrid71:63Olympiakos
Montepaschi Siena53:72Panathinaikos
Partizan56:67CSKA Moskva
Baskonia63:84Barcelona
Montepaschi Siena84:91Panathinaikos
Real Madrid75:78Olympiakos
Barcelona78:62Baskonia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!