Košarka

Hemofarm šokirao Moskovljane

Branimir Korać • četvrtak, 02.04.2009.
Hemofarm šokirao Moskovljane
Foto: Kristijan Komarica

Pomalo neočekivano prvi polufinalist Eurokupa je momčad Hemofarma iz Vršca. Hemofarm je u prvom susretu četvrtfinala nadigrao moskovski Dinamo s 93:85...

Hemofarm je u Torino doputovao kao jedan od autsajdera, međutim odmah u prvom susretu priredio je iznenađenje i svladao jednog od glavnih favorita za naslov pobjednika Eurokupa, moskovski Dinamo. Posve zaslužena pobjeda Vrščana koji su odigrali jednu od boljih utakmica u posljednje vrijeme.

Od početka susreta bilo je vidljivo kako to neće biti lagan posao za Dinamo. Hemofarm se odlično držao u prvih desetak minuta da bi sredinom druge četvrtine posve preuzeo kontrolu nad rezultatom i poveo 36:27 u 16. minuti. Do kraja prvog poluvremena Dinamo je uspio donekle smanjiti zaostatak i Hemofarm je na odmor otišao s vodstvom 49:45.

Vezane vijesti

Na startu drugog poluvremena Dinamo je poravnao na 51:51, no tu je i stao. Hemofarm predvođen Krstovićem radi 6:0, a tricom Mačvana i polaganjem Badera u 28. minuti ima visokih 64:53.

U posljednjoj dionici Dinamo je pokušavao smanjiti visoki zaostatak, ali nisu ozbiljnije prijetili. Sve što su uspjeli napraviti bilo je smanjiti na minus četiri u dva navrata u posljednjoj minuti. Do kraja susreta Hemofarm je mirno sačuvao prednost.

Kod Hemofarma najbolji su bili Bojan Krstović sa 16 poena, Nebojša Joksimović s 15 poena te Stefan Marković s deset asistencija. Kod Dinama Brian Chase ubacio je 19 poena uz pet skokova, a isti učinak ostvario je i Travis Hansen.

Eurokup, završnica

četvrtfinale

Dinamo Moskva85:93Vršac
Benetton Basket79:85Lietuvos Rytas
Valencia73:76Himki
Dominion Bilbao Basket76:67Zadar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!