Košarka

CSKA - Partizan: Nebo i zemlja

Branimir Korać • četvrtak, 26.03.2009.
CSKA - Partizan: Nebo i zemlja
Foto: EPA

Moskovski CSKA još jednom je potvrdio kvalitativnu dominaciju nad beogradskim Partizanom i novom uvjerljivom pobjedom stigao je do velikih 2-0 u seriji. Ovaj put CSKA je bio bolji sa 77:50...

Ono što su napravili u prvoj utakmici, Moskovljani su gotovo prekopirali i u drugu utakmicu. Ponovno savršena obrana, no ovaj put uz daleko raspoloženiju igru u napadu donijeli su im uvjerljivu pobjedu i dolazak na prag prolaza na Final Four Eurolige.

Već prva četvrtina naznačila je tijek susreta. Kao i u prvom susretu Partizan je krenuo bojažljivo i ubacio u tih prvih deset minuta tek šest poena. Međutim, CSKA je ovaj put krenuo strpljivije i pametnije u napadu te je imao nakon prve četvrtine dobru zalihu 22:6.

Nastavak nije ništa promijenio nabolje za goste koji su padali u sve veći zaostatak te su na kraju prvog poluvremena već gubili s 21 poenom razlike. Sve je već nakon prvih 20 minuta bilo jasno. U drugom poluvremenu pokušavali su se vratiti šutevima za tri poena međutim oni nisu ulazili, pokušavali su presingom preko cijelog terena, promjenama obrane vrlo često, no CSKA je imao lijeka za sve, a Partizan u napadu nije mogao baš ništa.

Do kraja susreta prednost CSKA je u nekoliko navrata prešla i 30 poena viška i bilo je pitanje samo koliku će katastrofu Partizan doživjeti.

Završilo je 77:50 uz tricu Vitkovca sekundu prije kraja, no objema momčadima je tako svejedno da li je utakmica završilo s minus pet ili minus 45. Igra se na tri dobivene utakmice i momčadi sele u Beograd gdje će CSKA biti na velikom iskušenju. Paklena atmosfera je zagarantirana, Partizan će sigurno biti u boljem izdanju nego u ova dva susreta i ne bi bilo svjetsko čudo da se odlučuje u petoj utakmici u Moskvi, bez obzira na očitu razliku u kvaliteti.

U današnjem susretu kod CSKA najistaknutiji bili su Erazem Lorbek s 21 poenom i pet skokova te Ramunas Šiškauskas s 11 poena. Zoran Planinić za 15 minuta ubacio je pet poena. Kod Partizana jedini dvoznamenkasti bio je Stephane Lasme s 15 poena i pet skokova.

Euroliga, završnica

četvrtfinale

CSKA Moskva56:47Partizan
Panathinaikos90:85Montepaschi Siena
Barcelona75:84Baskonia
Olympiakos88:79Real Madrid
CSKA Moskva77:50Partizan
Olympiakos79:73Real Madrid
Panathinaikos79:84Montepaschi Siena
Barcelona85:62Baskonia
Baskonia69:62Barcelona
Real Madrid71:63Olympiakos
Montepaschi Siena53:72Panathinaikos
Partizan56:67CSKA Moskva
Baskonia63:84Barcelona
Montepaschi Siena84:91Panathinaikos
Real Madrid75:78Olympiakos
Barcelona78:62Baskonia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!