Košarka

Nemilosrdni gosti

Branimir Korać • nedjelja, 29.03.2009.
Nemilosrdni gosti
Foto: Kristijan Komarica

U posljednjem susretu drugog kola Lige za prvaka Cibona je u Dubrovniku s lakoćom stigla do pobjede protiv istoimenog domaćina. Bez velikog utroška energije Cibosi su slavili s visokih 110:76...

Dubrovčani se uoči gostovanja Cibone nisu zanosili nekim velikim očekivanjima. Primaran cilj nije im bila pobjeda protiv puno kvalitetnijeg protivnika nego ipak pružanje što jačeg otpora. U tome baš i nisu posebno uspjeli, Cibona je bez previše znoja stigla do vrlo uvjerljive pobjede 110:76 pritom sačuvavši većeg napora one najpotrošenije igrače.

Wright neizvjestan

Brent Wright nije doputovao s Cibonom u Dubrovnik, iz još uvijek nepoznatih razloga nije se niti pojavio na okupljanju uoči puta.

Cibona na žalost ove sezone ima već negativnih iskustava s nepojavljivanjem igrača uoči puta, to je i razlog zbog čega je raskinut ugovor s Damirom Markotom, te je lako moguće da Velimir Perasović i Wrighta odstrani iz momčadi zbog nediscipline i neprofesionalnosti.

Od početka susreta Perasovićeva momčad krenula je ozbiljno i bez velikih kalkulacija. Već prvu četvrtinu riješili su u svoju korist s visokih 37:19 i nagovijestili katastrofu domaćina. Do kraja prvog poluvremena utrpali su im čak 63 poena da bi u drugih 20 minuta ipak malo podignuli nogu s gasa i ubacili su u tih 20 minuta "tek" 47 poena.

Sam rezultat i nije toliko važan jer je i prije susreta bilo jasno kako će Cibona slaviti. Za Perasovića je važno to da je mogao isprobati određene solucije u igri u službenoj utakmici i nastaviti pripremu momčadi za nastup na Final Fouru NLB lige u Dubrovniku.

Veliki dobitak je i igra mladog Tomislava Zubčića koji je u cijelosti odradio drugu i četvrtu četvrtinu te u tih 20 minuta završio kao drugi strijelac (16 poena) i prvi skakač (osam skokova) na susretu. Osim Zubčića vrlo dobro odigrali su Davor Kus koji je ubacio 24 poena (5/6 trica), Alan Anderson koji je dodao 14 poena i Marin Rozić s 13 poena i osam skokova.

Dubrovčani su na "grub" način saznali gdje su u odnosu na naše najjače momčadi. Igrali su protiv Cibone u lijepoj atmosferi i to je za ovu mladu momčad jedini dobitak. Predvodili su ih Mario Hajdić i Maurice Prejean s po 14 poena.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!