Košarka

Gospićankama Kup Ružice Meglaj Rimac

Branimir Korać • nedjelja, 29.03.2009.
Gospićankama Kup Ružice Meglaj Rimac
Foto: Nikola Movrić

Košarkašice Gospića pobjednice su Kupa Ružice Meglaj Rimac za sezonu 08/09. Na završnom turniru Kupa u Gospiću nadigrale su u finalu Medveščak sa 79:60...

Pobjednice Kupa Ružice Meglaj Rimac su košarkašice Gospić CO-a. Gospićanke su u polufinalu bile bolje od najvećih rivalki Šibenik Jolly JBS-a i u finale su ušle kao velike favoritkinje protiv Medveščaka i etiketu favorita su i opravdale.

Finalni dvoboj protekao je u apsolutnoj dominaciji košarkašica Gospića. Medveščak se držao jedno vrijeme, do sredine prvog dijela zaostajao je svega jedan poen, međutim, do poluvremena su se Gospićanke odvojile i pobjegle na plus osam. Početak drugog poluvremena već je odredio rasplet utakmice, Gospićanke su se brzo odvojile i otišle na više od 15 poena prednosti što nisu do kraja susreta ispuštale.

Kako je utakmica rezultatski riješena i prije samog kraja, obojica trenera dali su priliku onim igračicama koje inače imaju manju minutažu.

Prvo ime susreta i općenito završnog turnira bila je igračica Gospića i hrvatske reprezentacije Anđa Jelavić. Jelavić je samo finalni susret završila s 11 poena, deset asistencija i osam skokova.

Kup Ružice Meglaj Rimac, finale:
Gospić CO - Medveščak 79:60.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaHKLKup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!