Košarka

Strašni Louisville i Tar Heelsi

Branimir Korać • subota, 28.03.2009.
Strašni Louisville i Tar Heelsi

U regionalnim polufinalima NCAA lige favoriti su noćas odnijeli očekivane pobjede. Louisville je bio posebno uvjerljiv protiv Arizone dok je visoku pobjedu ostvarila i North Carolina protiv Gonzage...

Louisville je protiv Arizone pokazao zašto ga smatraju prvim favoritom za naslov prvaka. Odigrao je odličnu utakmicu i posramio Wildcatse svladavši ih s vrlo visokih 103:64. "Igrali smo sjajno jer su momci bili nesebični i lopta je konstantno kružila. Uživanje je za trenera kada mu momčad ovako igra", prezadovoljan je bio nakon susreta Rick Pitino.

Earl Clark s 19 poena i devet skokova predvodio je Cardinalse dok je 16 poena dodao Jerry Smith. Kod Wildcatsa 22 poena ubacio je Chase Budinger, a 14 uz 11 skokova dodao je Jordan Hill.

U finalu Midwesta Louisville će igrati protiv Michigan Statea koji je bio bolji od Kansasa 67:62. Tradicionalno rivalstvo između Jayhawksa i Spartansa donijelo je još jedan napet i emocijama nabijen dvoboj u kojem su Spartansi ipak bili bolji. Goran Suton s 20 poena i devet skokova vukao je Spartanse kod kojih je u završnici dobro odigrao Kalin Lucas (18 poena i sedam skokova). Kod poraženih 20 poena ubacio je Sherron Collins, a 17 uz 14 skokova dodao je Cole Aldrich.

Oklahoma je na krilima dvojice igrača eliminirala Syracuse s 84:71. Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu kada je Oklahoma stvorila veliku prednost i čuvala ju do kraja susreta. Blake Griffin još jednom je bio nezadrživ ubacivši 30 poena uz 14 skokova dok je Tony Crocker dodao 28 poena. Kod Syracusea Jonny Flynn ubacio je 22 poena, a Andy Rautins dodao je 12 poena.

Visoku kvalitetu pokazala je još jednom North Carolina koja je pregazila Gonzagu 98:77. U neravnopravnom dvoboju Tar Heelsi su napadački odigrali na vrlo visokoj razini i predvođeni s 22 poena i deset skokova Tylera Hansbrougha te po 19 poena Tya Lawsona i Waynea Ellingtona otišli do pobjede. Kod Gonzage 16 poena ubacio je Jeremy Pargo.

NCAA rezultati:
Louisville (1) - Arizona (12) 103:64, Michigan State (2) - Kansas (3) 67:62, Oklahoma (2) - Syracuse (3) 84:71, UNC (1) - Gonzaga (4) 98:77.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!