Ostali sportovi

Kišerlovski najbolji U-23 u Italiji

Maja Giljanović • subota, 28.03.2009.
Kišerlovski najbolji U-23 u Italiji

Posljednju petu etapu Settimane Internazionale Coppi e Bartali je osvojio Cadel Evans, prvu je poziciju drugim mjestom danas obranio Damiano Cunego, a Robert je Kišerlovski u Sassuolu potvrdio trijumf u kategoriji vozača do 23 godine...

Robert Kišerlovski je u najtežoj etapi (samoj po sebi mini-klasiku) koja se diči usponom na Monte Gibbio i 2km nagiba od 18% osvojio šesto mjesto u vremenu pobjednika Cadela Evansa.

Australac je dao svoj maksimum i pobijedio ispred Damiana Cunega na drugom i Giovannija Viscontija na trećem mjestu, ali nije u ukupnom poretku uspio skinuti baš Cunega.

Branitelj naslova je tako skliznuo na drugo mjesto iza Talijana - bivšeg pobjednika Giro d'Italije - kojem je ovo druga pobjeda u Emilia-Romagni nakon 2006.

Naš Kišerlovski je ispred Belgijca De Greefa i Talijana Novembrinija slavio u poretku mladih vozača, a samo su mu dvije sekunde nedostajale za "pravi" podij iza samo Cunega i Evansa (treći je ipak Talijan Massimo Giunti).

Iskusni Vladimir Miholjević (Liquigas) je danas osvojio 45. mjesto te je svoju prvu ovosezonsku utrku završio u unutar Top 50 (47.).

Coppi e Bartali, 5. etapa:
1.Evans (Australija, Silence Lotto) 4h19:41
2.Cunego (Italija, Lampre) 0
3.Visconti (Italija, ISD) 0
...
6.KIŠERLOVSKI (Knauf) 0
...
45.MIHOLJEVIĆ (Liquigas) +1:52
...

Konačan poredak:
1.Cunego (Italija, Lampre) 18h48:10
2.Evans (Australija, Silence Lotto) +24
3.Giunti (Italija, Silver Cross) +38
4.KIŠERLOVSKI (Knauf) +40
...
47.MIHOLJEVIĆ (Liquigas) +18:35
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!