Ostali sportovi

Nada prvak Interlige

Matej Milanović • subota, 28.03.2009.
Nada prvak Interlige
Foto: Bruno Karadža

Nada je današnjom pobjedom protiv ragbi kluba Zagreb matematički osigurala treći uzastopni naslov prvaka Interlige. Splićani su dokazali premoć nad ostalim protivnicima dokazali laganom pobjedom nad Zagrebom...

Danas je odigrano osmo kolo Interlige u ragbiju. Najvažnija utakmica bila je ona u Splitu. Nada je u susretu protiv Zagreba tražila pobjedu kojom bi napokon osigurali naslov.

Splićani su dosada dobili sve utakmice, a Zagreb koji zauzima treću poziciju, nije bio ni blizu iznenađenju. Osim što je Nada kvalitetnija momčad, Zagrepčani su došli bez previše motivacija, što je rezultiralo jako visokim porazom gostiju.

Nada je do poluvremena vodila već 31:0 i bilo je jasno da će danas napokon doći službena potvrda treće uzastopne titule u ovom natjecanju. U drugom poluvremenu domaći su nastavili istim intenzitetom i lakoćom pobijedili 58:0.

U glatku pobjedu Splićana jedanaest poena ugradio je Vlado Ursić, a po deset su realizirali Matulić, Tvrdić i Ante Blažević-Bandov. U 50. godini postojanja splitski je klub tako potvrdio svoju nadmoć u regiji. S već osvojenim naslovima, prvaka Hrvatske i prvaka Interlige, Splićani se sada mogu koncentrirati na preostala dva natjecanja, European trophy i Regionalnu ligu.

Finale European Trophyja, koje se smatra najjačim natjecanjem za amaterske klubove, igrat će 11. travnja protiv prvaka Baltičke lige, moskovske Slavije Zenit. To je ujedno treći europski kup po jačini, nakon Heineken cupa, koji je ekvivalent Lige prvaka i nakon European challenge kupa.

Trebale su se odigrati još dvije utakmice u sklopu osmog kola Interlige, no utakmica u Makarskoj između Makarske Rivijere i Olimpije iz Ljubljane odgođena je. U Zagrebu je tako odigrana jedina preostala utakmica u kojoj je ostvaren prvi neodlučeni rezultat ovogodišnje Interlige.

Mladost je vodila 12:10 na poluvremenu, protiv favorizirane Ljubljane. No, u drugom poluvremenu oni su dodali samo jedan kazneni udarac za tri poena. Ljubljana je s druge strane realizirala try, no nije realizirala dodatni udarac, pa su ostvarili samo pet poena i time propustili pobijediti današnji dvoboj.

Interliga, 8.kolo:
Makarska Rivijera - Olimpija odgođeno, Mladost - Ljubljana 15:15, Nada - zagreb 58:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!