Automoto

VN Australije - UŽIVO

Ante Kojundžić • nedjelja, 29.03.2009.

Poštovani čitatelji dobrodošli u prvi tekstualni F1 live prijenos ove sezone. Prva utrka vozi se u Australiji na stazi Melbourne koja će napokon donekle otkriti odnose među momčadima. Drastično promijenjena pravila izvrnula su Formulu 1 naglavačke...

Vidimo se na sljedećoj utrci već za tjedan dana u Maleziji.

58. krug: U bodovima su još Rosberg i Buemi. Svakako je odličnu utrku odvezao Lewis Hamilton koji se domogao četvrtog mjesta nakon što je krenuo s kraja poretka. Ferrari u ovoj utrci ostaje bez bodova.

58. krug: Dvostruka pobjeda BrawnGP-a!!! Button je pobjednik ispred Barrichella, Trullija, Hamiltona, Glocka, Alonsa...

57. krug: Vettel je i dalje u utrci - kruži na tri kotača iza SC-a. Utrka će i završiti pod sigurnosnim automobilom. Jarno Trulli drži treće mjesto - podij za Toyotu u prvoj utrci sezone.

56. krug: Kubica je bio na tvrđim gumama te je čak mogao dostići i Buttona za pobjedu.

56. krug: Dvojac je izletio nakon dodira i oba su upropastila svoju utrku te su odustali. Silan trud nizašto. Sigurnosni automobil.

55. krug: Meke gume jako gube na gripu. Kubica dostiže Vettela koji je, podsjetimo, na mekim gumama. Sudar Kubice i Vettela!

54. krug: Rosberg ima debelih problema s mekim gumama - prošao ga je i Jarno Trulli, a iza leđa mu je odmah i Hamilton koji ga prolazi. Šteta za Rosberga i Williams - taktički su ovo vrlo loše odradili.

53. krug: S kamera na bolidu vidimo koliko je sunce nisko i koliko ometa vozače. Rubens je prošao Rosbega za četvrto mjesto!

52. krug: Barrichello u boks po posljednji put. Izlazi na peto mjesto iza Rosberga.

51. krug: Odlascima Glocka i Fisichelle u boks Hamilton se dokopao bodova.

50. krug: Hamilton visi na difuzoru Toyote Jarna Trullija u borbi za deveto mjesto. Odmah ispred njih je Force India Fisichelle koji trenutno drži jedan bod.

48. krug: Button je nakon izlaska uspio zadržati prvo mjesto ispred Vettela. Čini se da će to biti druga pobjeda u karijeri za Britanca.

47. krug: Massa ima problema - jako je spor. Nekakav kvar je u pitanju. Jenson Button ulazi u boks.

46. krug: Vettel se nakon boksa vratio na drugo mjesto - ispred Barrichella. Nijemac vozi na mekšim gumama posljednji stint.

45. krug: Kimi se izvrtio i malo oštetio bolid te je zbog tog otišao u boks.

44. krug: Hamilton je ušao u boks i na izlazu se bori s Massom za desetu poziciju. Britanac drži poziciju. Kimi je opet u boksu.

41. krug: Timo Glock se izvrtio čime je svoju poziciju udijelio Räikkönenu. Nijemac je pogriješio na kočenju.

40. krug: Kubica je otišao po posljednji put u boks na ovoj utrci, kao i Kimi koji se vratio na 10. mjesto, dok je Poljak izborio za sedmo - iza Hamiltona.

39. krug: Zadivljujuće još ni jedan bolid nije odustao zbog mehaničkog kvara. Da li će ta pouzdanost potrajati do kraja utrke?

36. krug: Alonso je pod pritiskom Glocka u Toyoti. Nijemac se žali kako ne može preteći Španjolca jer kad god mu se približi Alonso koristi KERS kojeg Toyota još nema. Hamilton se odvojio od bivšeg momčadskog kolege.

35. krug: Kubica skida vrijeme vodećem dvojcu i približuje se Vettelu.

34. krug: Nešto manje od pet sekundi ima prednosti vodeći čovjek Jenson Button u odnosu na drugoplasiranog Sebastiana Vettela.

33. krug: Heidfeld i Webber voze se na 16. i 17. mjestu. Sigurno nisu očekivali ovo nakon subotnjih kvalifikacija.

31. krug: Massa po drugi put u boksu. Na izlasku vratio se na 14 mjesto.

29. krug: Režiser se koncentrirao na Rosberga i Buemija koji se bore za osmo mjesto. Trenutno ga drži Švicarac.

28. krug: Alonso je na ispod sekundu iza Hamiltona. Da li ćemo vidjeti taj dvoboj? Poredak je Button, Vettel, Massa, Kubica, Raikkonen, Trulli, Barrichello.

27. krug: Button opet stvara prednost - dvije sekunde nad Vettelom.

25. krug: Utrka je krenula. Button zadržava poziciju bez problema. Piquet je pogriješio pri kočenju i izletio sa staze.

24. krug: SC ostaje u utrci još jedan krug nakon tog odlazi u boks i utrka će se nastaviti.

23. krug: Vettel će imati priliku izravno napasti Buttona. Nijemac je radio jako brze krugove u prvom dijelu utrke.

22. krug: Vozači zagrijavaju gume i čekaju odlazak sigurnosnog automobila.

21. krug: Poredak je Button, Vettel, Massa, Kubica, Räikkönen, Rosberg, Piquet.

19. krug: Vodeći Button ulazi u boks, a službeno vodstvo utrke objavljuje da na stazu izlazi SC.

18. krug: Nakajima je slupao bolid čime će vjerojatno izazvati sigurnosni automobil. Mladi Japanac zajašio je rubnik i izvrtio bolid ravno u ogradu.

16. krug: Vettel je ušao u boks, a potom i Rosberg čiji su se mehaničari suočili s problemom učvršćivanja gume zbog čega Nijemac gubi puno vremena. Nakon izlaska izbio je ispred Kimija koji ga pretječe bez puno problema.

15. krug: Fernando Alonso u Renaultu vozi se na devetom mjestu, sigurno razočaravajućem za bivšeg prvaka.

14. krug: Kazuki Nakajima u drugom Williamsu primakao se Barichellu koji ima lagano oštećenje nakon starta. Brazilac je nakon lošeg starta upropastio šanse za izravnu borbu s momčadskim kolegom za pobjedu.

13. krug: Rosberg se trebao samo strpiti jer je Kubica otišao na izmjenu guma i nadolijevanje goriva. S mekših je prešao na tvrđu komponentu guma, a vratio se na 12. poziciju.

11. krug: Robert Kubica došao je na red da obrani svoju poziciju od agresivnog napada Rosberga. Ferrarijevi vozači već u ovoj fazi obavljaju ulaske u boksebe, kao i Hamilton.

10. krug: Rosberg u prvom zavoju uspjeva s unutarnje strane preteći Räikkönena. Odmah potom Barrichello čini svoj potez i također uspijeva proći Ferrarijeva vozača uz dodir dvojca.

9. krug: Na četiri sekunde održava se Buttonova prednost u odnosu na Vettela.

8. krug: Kimijevo peto mjesto ugroženo je od strane Nica Rosberga koji pritišće bivšeg svjetskog prvaka. Finac na svom bolidu ima ugrađen KERS, dok kod Rosberga nije takav slučaj, ali Williamsov bolid je jako brz.

6. krug: Button je izgradio veliku prednost u odnosu na ostalo društvo. Hamilton je uspio preteći Brazilca. Trenutno najbrži čovjek na stazi je Vettel u Red Bullu.

5. krug: Lewis Hamilton bori se za deveto mjesto s Piquetom. Dobar start svjetskog prvaka koji je na mekšim gumama i s vrlo malom količinom goriva u bolidu.

3. krug: Button, Vettel, Massa, Kubica, Raikkonen trenutni je poredak.

2. krug: Kovalainen je odustao jer je oštećenje bilo preveliko.

1. krug: Button je uspio povesti bez problema, dok je Barrichello jako loše startao. Na drugo mjesto probio se Vettel, a u stopu ga slijedi Felipe Massa. Heikki Kovalainen polomio je prednji ovjes pa se vozi prema boksu. Mark Webber je također oštetio svoj bolid u sudaru s Nickom Heidfeldom.

0. krug:Vozači zagrijavaju gume za prvi start sezone koji predvodi Jenson Button u BrawnGP-u ispred svog kolege Rubensa Barrichella.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!