Automoto

"Sada se još više nadam"

Borna Rupnik • petak, 27.03.2009.
"Sada se još više nadam"
Foto: EPA

Nico Rosberg danas je postao najtraženiji čovjek u Melbourneu. Na prvim slobodnim treninzima oba je puta bio najbrži, a i sam priznaje da su očekivanja naglo porasla. Kako njegova, tako i onih u Williamsu, a sigurno i ona njegovih navijača...

Slobodni treninzi na Velikoj nagradi Australije u jednog od favorita subotnjih kvalifikacija i nedjeljne utrke prometnuli su prvog vozača Williams-Toyote, Nicu Rosberga. Naravno, rezultati od petka mogu poslužiti samo kao dobar pokazatelj trenutačne forme, ali Williams je još na testiranjima obećavao mnogo, a dobio je i zeleno svjetlo za svoj kontroverzni stražnji difuzor.

Sada se od Rosberga i Kazukija Nakajime očekuje da te svoje rezultate što prije ponove. "Nakon ovoga se još više nadam da ćemo konstantno osvajati bodove. Pokazali smo se boljima nego što sam mislio, što je uistinu lijep osjećaj. Koliko smo stvarno dobri, tek ćemo vidjeti, ali nalazimo se u vrlo ugodnoj situaciji", izjavio je Rosberg poslije treninga.

Ipak, pravu će snagu sve momčadi konačno otkriti tijekom sutrašnje borbe za startne pozicije, smatra njemački predstavnik: "Bez obzira na izvrstan rezultat, naš cilj ostaje samo osvojiti poneki bod. Naime, nismo sigurni s koliko su goriva vozili ostali vozači. Doduše, nismo ni mi baš bili prazni".

Naposljetku je Rosberg zaključio ono što veseli sve ljubitelje Formule 1: "Napravili smo korak naprijed, ali zasad ne mogu reći koliki. Ali mislim da ćemo tijekom prvih par utrka svi zajedno uživati".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!