Košarka

UConn očekivano, Reynolds srušio Pantherse

Branimir Korać • nedjelja, 29.03.2009.
UConn očekivano, Reynolds srušio Pantherse

Poznati su prvi sudionici NCAA košarkaškog Final Foura. Dok je Connecticut očekivano našao svoje mjesto na završnom turniru, iznenađenje je priredila Villanova pobjedom protiv Pittsburgha...

Scottie Reynolds junak je Wildcatsa. Kod izjednačenog rezultata pet sekundi prije kraja susreta Reynolds je na svojoj polovici primio loptu, projurio kroz središte obrane Panthersa i položio sa sirenom za pobjedu 78:76 i prolazak Villanove na Final Four.

"U takvoj situaciji imate četiri driblinga i šut, to je pet sekundi. To je ono što vježbate svakodnevno i možete na terenu reagirati instinktivno, ja sam to napravio", zadovoljno je govorio nakon susreta Reynolds.

Inače, susret je bio posve izjednačen, obje momčadi forsirale su čvrstu obranu s dosta kontakta, a na kraju se bolje snašla Villanova. Reynolds je susret završio s 15 poena, a osim njega istaknuli su se Dwayne Anderson sa 17 poena i šest skokova i Dante Cunningham s 14 poena. Kod Pittsburgha 28 poena uz sedam skokova upisao je Sam Young, a 20 poena uz deset skokova DeJuan Blair.

Reynolds za pobjedu

Odličnu sezonu plasmanom na Final Four upotpunio je Connecticut koji je dominirao susretom protiv Missourija i slavio 82:75. U najavi susreta govorilo se kako će odlučiti zaustavljanje Thabeeta i Adriena u napadu i ukoliko Missouri to napravi, imat će priliku. Uspjeli su ih zaustaviti, međutim, nisu zaustavili Kembu Walkera koji ih je napunio s 23 poena i odveo Huskiese među četiri najbolja.

Thabeet i Adrien odradili su obrambeno velik posao, uhvatili kombinirano 23 skoka i dominirali reketom. Missouriju nije previše značilo po 13 poena Lyonsa i Lawrencea.

NCAA, rezultati:
Connecticut (1) - Missouri (3) 82:75, Villanova (3) - Pittsburgh (1) 78:76.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!