Nogomet

Eduardo od prve minute, Modrića nema

Zoran Zdelar • utorak, 31.03.2009.
Eduardo od prve minute, Modrića nema
Foto: Bruno Karadža

Hrvatska u Andori kreće s Eduardom da Silvom u prvoj postavi, dok će Luka Modrić ipak dvoboj pratiti s klupe i ući u igru samo ako se utakmica bude razvijala neželjenim tijekom...

Hrvatski izbornik Slaven Bilić prije polaska prema Andori otkrio je s kojim sastavom će tražiti novi trobod kako bismo ostali u utrci za plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici iduće godine. Kao što smo još prije nekoliko dana i najavili, u Andori Luka Modrić neće igrati, on će utakmicu pratiti s klupe, a jedini novi izostanak je vratar Vedran Runje, čije će mjesto na klupi zauzeti Danijel Subašić.

"Modrić je u ponedjeljak odradio trening, ali bol u koljenu još uvijek osjeća i zbog toga neće igrati u Andori. Nećemo ga forsirati i ostat će na klupi cijelo vrijeme ukoliko ga ne budemo trebali. Lakše je ozlijeđen i pričuvni vratar Vedran Runje, pa će na klupu Danijel Subašić", otkrio je izbornik.

Runje nije sposoban za nastup zbog utakmice koju je igrao s dozvolom reprezentacije. "Runje je u utakmici obranio jedanaesterac, ali je prilikom jednog udarca ozlijedio koljeno. Izostanak Jerka Leke već je poznat", pojasnio je Bilić.

U Andori se već nalazi generalni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić, koji je otišao provjeriti situaciju koja će dočekati reprezentativce. "Srebrić je javio da je temperatura oko nule, dok kiše nema. Teren je prilično loš, ali mi ćemo svejedno slaviti."

Iako će s druge strane Hrvatima stajati objektivno znatno slabiji protivnik, koji tu inferiornost pokušava nadoknaditi tek znatno grubljom igrom, Bilić napominje da utakmicu shvaća ozbiljno. "Utakmicu s Andorom shvatili smo jednako ozbiljno kao i svaku drugu. Što se tiče debitanata, oni neće u igru samo kako bi ubilježili prvi nastup, već će zaigrati samo ako procijenimo da to razvoj utakmice zahtijeva", rekao je Bilić.

Želja Hrvatske je da u Andori što prije stigne do prvog pogotka, jer nema dvojbe da će nakon tog trenutka sve ići daleko lakše jer se u takvoj situaciji Andorci više ne brane toliko žestoko. "Moramo biti strpljivi i krenuti s hokejskom taktikom. Andora će pokušati s osam ili devet igrača spriječiti nas da se približimo njihovom šesnaestercu i stignemo do rane prednosti. Ne moramo zabiti u prvih 20 ili 30 minuta igre, ali moramo težiti postizanju pogotka."

Hrvatska za Andoru: Pletikosa, Ćorluka, Križanac, Vejić, Čale, Srna, Jurić, Kranjčar, Rakitić, Klasnić, Eduardo.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!