Nogomet

Lippi čeka Trapovu prvotravanjsku šalu

Borna Rupnik • utorak, 31.03.2009.
Lippi čeka Trapovu prvotravanjsku šalu
Foto: EPA

Bari će u srijedu navečer ponuditi jedan velik dvoboj. Međutim, u prvom planu neće biti igrači na terenu, već treneri na klupi. Snage će odmjeriti dvije institucije talijanskog nogometa, Marcelo Lippi i Giovanni Trappatoni...

Klasičan okršaj učitelja i učenika donosi kvalifikacijska utakmica Italije i Republike Irske. Za kormilom aktualnih prvaka svijeta stoji veličanstveni Marcelo Lippi, a Irce predvodi legendarni Giovanni Trappatoni.

Teško je uopće nabrojati što su ova dvojica trenera u karijeri osvojila, kako na talijanskoj, tako i na europskoj sceni te nije nikakvo iznenađenje što u međusobni susret ulaze s neopisivim poštovanjem prema svome protivniku.

"Giovanni Trappatoni je čovjek s najviše iskustva u talijanskome sportu i uzor svim trenerima moje generacije. Divim mu se jer u dobi od 70 godina radi s toliko entuzijazma i mogu se samo nadati da ću i ja slijediti njegov primjer", rekao je Marcelo Lippi.

Republika Irska u Bari dolazi nakon neodlučenog ishoda protiv Bugarske (1:1) i nada se osvajanju jednog boda s kojim bi uvećali svoje izglede za osvajanje drugog mjesta u skupini. Italija je na dobrome putu da osigura sam vrh i nije vjerojatno da je itko može zaustaviti.

Specijalnost svih talijanskih trenera je čuvanje rezultata te stoga ne treba unaprijed otpisati irske šanse. "Nije to odlučujuća utakmica, ali koliko poznam Trapattonija sigurno će motivirati svoje igrače i pokušati nas prevariti. Ionako je sutra 1. travnja", najavljuje Lippi i dodaje da starom liscu neće biti lako kada čuje talijansku himnu: "Nešto će se dogoditi u njegovu srcu i želucu. On je pravi Talijan i Azzurri mu puno znače".

Trappatoni će u svoju domovinu doputovati bez straha, uvjeren u mogućnosti svojih izabranika: "Pobjeda bi nam bila važna, ali i remi bi bio dobar. Čast mi je dovesti irsku reprezentaciju u Italiju i pokazati da smo dobra momčad. Ne razmišljam o porazu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!