Nogomet

Australija ipak u čekaonici

Borna Rupnik • srijeda, 01.04.2009.
Australija ipak u čekaonici
Foto: Bernard Jurišić

Australci su danas imali priliku postati prva reprezentacija koja će osigurati vizu za Južnoafričku Republiku. Svoj su dio posla obavili na najbolji mogući način, ali nije im se poklopio rezultat druge utakmice njihove skupine...

Prvi uvjet za rani plasman Australije na Svjetsko prvenstvo bila je pobjeda Socceroosa nad Uzbekistanom. Nogometaši Mirdjalala Kasimova još uvijek imaju izglede za osvajanje trećeg mjesta u skupini 1, odnosno dodatne kvalifikacije, te su doputovali u Sydney skupo prodati svoju kožu, a povremeno su i zaprijetili australskim vratima.

Obrana Uzbekistana izdržala je sve do 66. minute, ali ključan je potez povukao nizozemski trener Pim Verbeek, koji je pet minuta prije iz igre povukao Scotta McDonalda i u vatru gurnuo Joshuu Kennedyja. Naime, upravo je Kennedy postigao vodeći pogodak za Australiju, glavom pospremivši ubačaj Marca Bresciana u mrežu.

Samo šest minuta kasnije kazneni je udarac izborio Richard Garcia, a siguran realizator bio je Harry Kewell. Uzbekistan je propustio stopostotnu priliku za počasni pogodak, ali ostalo je 2:0 za domaćine, kojima je tako preostalo iščekivati remi Bahreina i Katara.

No, taj scenarij nije pročitao Fouzi Aaish, koji je pogotkom iz 52. minute donio Bahreinu minimalnu pobjedu i primorao Australce da na konačno slavlje i potvrdu prolaska na svjetsku smotru pričekaju lipanj i kvalifikacijski susret u Kataru, iz kojeg im je dovoljan i bod.

Kvalifikacije za SP, Azija, skupina 1:
Australija - Uzbekistan 2:0
Bahrein - Katar 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!