Nogomet

Povratak Svilokosa, Mladost jača

Branimir Korać • srijeda, 01.04.2009.
Povratak Svilokosa, Mladost jača
Foto: Sandro Donda

U polufinalu Kupa NSSMŽ u Sisku su se susreli Metalac i petrinjska Mladost. Petrinjci su nastupili značajno oslabljeni bez srca veznog reda, no unatoč tome stigli su do posve zaslužene visoke pobjede...

METALAC - MLADOST 1:4 (1:2)

Sisak, stadion u predgrađu, gledatelja 100

Suci: Vlado Svilokos (Sisak), Vlado Crnolatac (Petrinja), Josip Kovač (Sisak)

Strijelci: 0:1 Turkman (17'), 1:2 Toljan (19'), 1:2 Lovrić (34'), 1:3 Medarić (53'), 1:4 Cvetnić (74').

Metalac: Gavrić (46' Fetić), Martinaj, Marović, Dedić (68' Milunić), Kunert, Perković, Milnović (30' Jurković), Balen, Alijagić (59' Mlinarić), P.Toljan, Džaferović (73' Hobor). Trener: Zoran Buinac.

Mladost: Kovačević, Lovrić, Medarić, Pavun (46' Kolić), Cvetnić, Korečić (68' Lovreković), Čehok (46' Jandrić), Gajdek, Turkman (75' Osmanagić), Ivanić (81' M.Toljan), Malbašić. Trener: Zdenko Golem.

Polufinalni dvoboj Kupa NSSMŽ između Metalca i Mladosti trebao se igrati još u rujnu prošle godine, ali zbog repova koje je Metalac vukao iz prošle sezone i odigravanja zaostalih prvenstvenih utakmica, taj dvoboj je odgađan sve do sada. Radni dan i loše vrijeme spriječili su da se tradicionalno napune tribine u predgrađu te je dvioboj pratilo tek stotinjak gledatelja.

Susret ćemo pamtiti i po povratku na travnjak Vlade Svilokosa, prvoligaškog suca koji je nakratko prekinuo sudačku karijeru zbog zdravstvenih problema na Dvoranskom prvenstvu u Zadru.

Iako su u Sisak doputovali bez važnih standardnih veznjaka Kvesića i Živčića, Mladost je od početka susreta zagospodarila sredinom terena i bila bolji protivnik, a takva igra urodila je plodom u 17. minuti kada Turkman s dvadesetak metara gađa donji kut gola Gavrića i dovodi Mladost u vodstvo.

Međutim svega dvije minute kasnije Metalac poravnava. Džaferović na boku u vrlo sumnjivoj situaciji prima loptu, probija stranu i ubacuje na peterac gdje Toljan uklizava ispred braniča gostiju i poravnava na 1:1.

Pet minuta kasnije domaćin ima veliku priliku za preuzimanje vodstva, nakon pogreške gostujuće obrane na vrhu šesnaesterca do lopte dolazi Džaferović, lijepo cilja, ali pogađa samo gredu.

Kazna je stigla u 34. minuti. Nakon dugog napada gostiju odbijena lopta dolazi na 25 metara do Ivana Lovrića koji puca iz prve i uz obilatu pomoć nesigurnog Gavrića vraća Mladost u komfornu situaciju.

U drugom poluvremenu Mladostaši su igrali vrlo pametno i čuvali stečenu prednost. U 53. minuti postigli su i treći pogodak i to preko Medarića koji se u prekidu najbolje snašao u gužvi da bi u 74. minuti lijep pogodak glavom postigao Marko Cvetnić.

Potpuno zaslužena pobjeda i prolazak Petrinjaca u finale Kupa koje će igrati protiv BSK-a iz Budaševa u Sisku na Gradskom stadionu kroz tjedan dana. U ovom susretu treba istaknuti pouzdanog vratara Kovačevića, odličnog Medarića u zadnjem redu te Marka Korečića koji je odradio velik dio posla u izostanku Kvesića. Kod Metalca teško je nekog posebno izdvojiti obzirom da je domaćin u očitom padu forme i igra ispod mogućnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!