Nogomet

Kaka: "Oduševljen sam povratkom"

Antonija Pavlić • četvrtak, 02.04.2009.
Kaka: "Oduševljen sam povratkom"
Foto: EPA

Za razliku od svojih najljućih rivala koji su posrnuli na gostovanju u Boliviji, Brazil je svoj hod kroz kvalifikacije za SP nastavio pobjednički. U Porto Alegreu je s rezultatom 3:0 stradao Peru, a osim ubilježenih bodova brazilske navijače može veseliti i povratak nakon ozljede miljenika publike, Kake, koji je za Carioce odigrao svih 90 minuta...

Sramota Maradonine momčadi, koja je u Boliviji doživjela najteži službeni poraz nakon pola stoljeća, nije omela reprezentaciju Brazila da u miru odradi svoj ogled s Peruom i ubilježi novi trobod. Već je nakon pola sata igre sve dileme oko pobjednika dvama pogocima riješio Luis Fabiano da bi konačan rezultat na 3:0 postavio igrač Fiorentine, Felipe Melo.

Činjenica koja svakako može ohrabrivati, osim dobre igre i osvojenih bodova, je i ta što se u brazilskom dresu nakon ozljede ponovno našao Kaka te sasvim solidno odradio svih 90 minuta. "Oduševljen sam iz dva razloga: prvi je naravno pobjeda i tri osvojena boda, a drugi moja mogućnost odigravanja cijele utakmice nakon ozljede", rekao je Milanov veznjak Rede Globu.

Nezadovoljan nije smio biti niti Fiorentinin strijelac posljednjeg pogotka, koji je tako na najbolji mogući način začepio usta kritičarima koji su ga prozivali nakon slabe predstave protiv Ekvadora. "Kritike osobno ne doživljavam preozbiljno, čak ni ako su konstruktivne. Suočio sam se i s nekim zlobnim primjedbama, ne bih sada želio prozivati, oni sami najbolje znaju o čemu pričam."

Izbornik Dunga najviše je poslije susreta pak morao objašnjavati zašto se u početnom sastavu nije našao Ronaldinho. "Ronaldinho je igrao protiv Italije, načet je ozljedom, a i u Ekvadoru je već imao nekih poteškoća. Zbog toga smo ga odlučili maksimalno sačuvati, a i vidjeli ste sami da nije bilo velike potrebe za njegovim urgiranjem."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!