Nogomet

"Suci su nas oštetili"

Vedran Babić • četvrtak, 02.04.2009.
"Suci su nas oštetili"
Foto: EPA

Izbornik velške nogometne reprezentacije, John Toshack, zadovoljan je igrom svoje momčadi u porazu od Njemačke 2:0, ali je glavninu njegovog obraćanja medijima zauzelo uvjerenje kako su utakmicu odlučili suci...

Njemačka je u Cardiffu ostvarila i petu pobjedu u skupini 4, no kao i nebrojeno puta dosad u raznim utakmicama, nakon posljednjeg zvižduka vukli su se sudački "repovi". Izbornik domaćih, John Toshack, izdvojio je dvije situacije koje su po njemu odredile smjer utakmice.

Prva se dogodila u 11. minuti, kada je prvi pogodak s nekih 30 metara udaljenosti za goste postigao Michael Ballack, a druga točno 11 minuta kasnije, kada je Serdar Tasci u kaznenom prostoru navodno srušio Joea Ledleya, premda su usporene snimke ukazale na činjenicu da kontakta nije bilo.

"Prvi pogodak je pao nakon izvođenja lopte sa strane, koje je trebalo pripasti nama. Ballack je uputio sjajan šut, a mi smo se nadali da će ga pokriti Ramsey, to je ipak njegovo područje terena."

"Ledley je išao jedan na jedan i naše je uvjerenje kako se obrambeni igrač poslužio rukom. Promašili smo tri najstrože kazne u tri utakmice i to nam ne bi bila garancija za pogodak, no ipak je to 11-erac, uz koji bi vjerojatno išlo i isključenje. Te dvije sudačke odluke su nas dosta razočarale. Da smo poveli i imali igrača više kao što smo i trebali, bila bi to drukčija utakmica", ističe Toshack.

Što se same igre tiče, bivši trener madridskog Reala, Deportiva, St. Etiennea i drugih, je izjavio. "Igrali smo mnogo bolje nego protiv Finske nekoliko dana ranije (0:2). Bilo je nekih pogrešaka i nedostatka kvalitete, ali napredak se osjetio, pogotovo s obzirom na nepotpunost našeg igračkog kadra. Nadam se da će mlađi igrači nešto naučiti iz ovih utakmica."

Njemačka je, pak, obje kvalifikacijske utakmice u proteklih nekoliko dana okončala uspješno. U Leipzigu je s četiri pogotka ispraćen Lihtenštajn, a sinoć s dva gola manje i Wales. Dovoljno razloga za zadovoljstvo izbornika Elfa, Joachima Löwa.

"Ove dvije pobjede su jako važne jer sada imamo 16 bodova od mogućih 18, a samo su četiri utakmice ostale do kraja."

Löw se osvrnuo i na mali incident između kapetana Ballacka i Lukasa Podolskog, ali nije želio donositi preuranjene zaključke. "Nisam još razgovarao s igračima o tome, no ako kapetan daje upute na terenu, onda ih se ostali trebaju pridržavati."

Nijemci su na vrhu skupine sa šest odigranih utakmica i četiri boda više od Rusije, koja ima utakmicu manje. Na trećem mjestu daleko se nalazi Finska sa sedam bodova i dvije utakmice manje, dok je Wales na četvrtom mjestu sa šest utakmica i isto toliko bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!