Nogomet

Klasnić, Eduardo i - točka

Borna Rupnik • četvrtak, 02.04.2009.
Klasnić, Eduardo i - točka
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Da je sinoćnja hrvatska pobjeda nad Andorom (2:0) bila tek rutinsko odrađivanje posla potvrđuju i strani mediji, koji su toj utakmici posvetili tek minimum prostora - ako i toliko...

Nama je najvažnije da su se hrvatski reprezentativci s gostovanja u Andori vratili s tri boda u džepu, a ostatak Europe imao je prečeg posla. Hrvatske su se dotakli tek u nekoliko redova, a jedino vrijedno isticanja - s čime se teško ne složiti - samo su pogoci Ivana Klasnića i Eduarda.

Izvještaj na službenim stranicama Uefe podsjeća na zdravstvene kalvarije koje su prošli naši strijelci i odmah se osvrće na ukrajinsko gostovanje u Zagrebu koje bi moglo odlučiti o drugom mjestu u našoj skupini.

Što se samih golova tiče, pohvaljeno je i dodavanje Ivana Rakitića za Klasnićev pogodak te Klasnićeva preobrazba u Eduardovog asistenta. "Andorina obrana izdržala je sa samo dva pogotka u mreži", zaključuje uefa.com.

Fifine službene stranice naglašuju dobro hrvatsko otvaranje s nizom obećavajućih ubačaja Darija Srne te precizan Klasnićev udarac za vodstvo, ali ne propuštaju uočiti da je ritam utakmice nakon tog trenutka bio u silaznoj putanji, unatoč Eduardovom usmjeravanju Klasnićevog ubačaja u Andorin gol. "Hrvatska je držala loptu, no nije uspjela stvoriti nijednu ozbiljnu priliku za povećanje vodstva", dodaje fifa.com.

Nešto opširniji izvještaj donosi ESPN, pri čemu se navodi da će "Hrvati žaliti što nisu postigli više golova protiv posljednjeplasirane momčadi u skupini", a spominju i dvostruki zastoj zbog ubacivanja baklji nekolicine hrvatskih "navijača".

"Hrvatski navijači izvan stadiona ubacili su baklje na igralište u 39. minuti i izazvali trominutni prekid, a iako ih je hrvatski izbornik Slaven Bilić pokušao primiriti, nove su baklje bačene početkom drugog dijela", stoji u izvještaju.

ESPN dodaje da je Hrvatska kroz početnu inicijativu i niz udaraca iz kuta do drugog pogotka imala potpunu kontrolu, ali unatoč neusporedivom posjedu lopte u nastavku susreta nije mogla pronaći rupu u obrani Andore te se morala pomiriti s pobjedom od dva gola razlike.

BBC je očekivano bio usredotočen na igru engleske i ostalih britanskih reprezentacija te je samo izdvojio Klasnićev i Eduardov pogodak, dok je španjolska Marca bila još šturija: "Balkanci su bez problema pobijedili slabu Andoru".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!