Nogomet

Bilić: "Silovanje lopte bez agresije i kretanja"

Vedran Attias • srijeda, 01.04.2009.
Bilić: "Silovanje lopte bez agresije i kretanja"
Foto: Nikola Movrić

(Iz Andore za Sportnet.hr Vedran Attias) "Bilo me strah prekida!", izjavio nam je izbornik Slaven Bilić nakon utakmice u Andori. Bilić nije bio pretjerano zadovoljan čovjek nakon što je Hrvatska pobijedila u Andori, ali i odigrala u nastavku jedno od najslabijih poluvremena otkad ovaj stručni stožer vodi reprezentaciju...

Bilić se ipak prvo posvetio vedrijoj temi, prvom poluvremenu: "Igrali smo puno bolje nego ovdje prošli puta. Mislim da je ovo bilo naše najbolje poluvrijeme protiv Andore. Po tečnosti akcija, i po ovako teškom terenu."

Međutim, drugih 45 minuta bilo je za zaborav: "Drugi dio bio je slab. Teren je bio loš, ali imali smo dosta tehničkih pogrešaka na kojima moramo raditi i teren nije opravdanje; niti Andoru se ne može slomiti bez kretanja."

Okupljene novinare u Andori zanimalo je zbog čega je Hrvatska izgledala tako loše? "Čestitam igračima na tri boda, no igrali smo bez agresije, kretnje i ponekada uz "silovanje" pa se stvarala nervoza, a tada dolaze greške. Zadovoljan sam pobjedom i s tri boda, utakmica nije mogla drugačije završiti, ali nismo igrali nogomet koji očarava."

Pogodak smo postigli u pravo vrijeme, to nije sporno: "Gol je pao u pravom trenutku i to stoji, no gol je visio u zraku i očekivali smo ga. Ne bi bilo nervoze ni da ga nismo zabili jer smo igrali kako smo trebali. Oni su ubijali ritam, ali to je isto bilo očekivano."

Bilić nije htio nikoga posebno isticati osim napadača, koji su se nakon velikih zdravstvenih tegoba vratili u pucačku formu: "Nitko nije odigrao posebno dobro ili loše. Odigrali smo sjajnu akciju za prvi gol, i imali sjajnu asistenciju Klasnića i reakciju Dudua za drugi gol. Oni su se vratili golovima i to je najbolje za momčad i za njih same za nastavak sezone u klubovima."

Nažalost, po tko zna koji puta tema su bile i baklje koje su hrvatski huligani bacili u teren i tako još jednom opalili pljusku onima koji putuju tisuće kilometara kako bi bili uz reprezentaciju i za nju navijali:

"Već je sve o tome toliko puta rečeno. Bilo me strah da ne bude prekid utakmice. Sudac je rekao da će biti privremeni prekid, ali je rekao i da će se utakmica nastaviti, no tko zna kako je moglo završiti."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!