Nogomet

Lippi: "Svi su ovo vidjeli"

Mario Lešković • četvrtak, 02.04.2009.
Lippi: "Svi su ovo vidjeli"
Foto: EPA

Uoči susreta Italije i Republike Irske u prvom planu bili su treneri, oba Talijani, gdje su naravno komplimentirali jedan drugom. I dok je Lippi računao na Trappatonijevo domoljublje izjavom da će mu srce sigurno zaigrati kada čuje talijansku himnu, na kraju se ispostavilo da je ipak bilo temelja u Trappatonijevim izjavama da dolazi minimalno po bod. I uzeo ga je...

Dok su Irci u subotnjem ogledu remizirali s Bugarskom na domaćem terenu, a Talijani slavili u Crnoj Gori, bilo je za očekivati nova tri boda Talijana kojima bi se odvojili od pratitelja i gotovo osigurali nastup u Južnoj Africi. Irci su se pokazali kao tvrd orah i da će unatoč činjenici da cijene Talijane koji su aktualni svjetski prvaci, pokušati uzeti barem bod i dodatno zakomplicirati situaciju na ljestvici. I uspjeli su u tome. Talijani su s igračem manje igrali gotovo cijelu utakmicu, a pogodak su primili pred sam kraj čime je Irska ostala u igri za prvo mjesto u osmoj kvalifikacijskoj skupini.

Talijanski izbornik Lippi bio je razočaran nakon utakmice. Ne toliko prezentacijom svojih igrača, nego sucem koji je po njegov mišljenju oštetio njegovu reprezentaciju već na samom početku susreta, u trećoj minuti::"Iako ne volim pričati o sucima, svi ste vidjeli zbog čega smo mi cijeli susret igrali s igračem manje. Tijekom cijelog susreta vidjeli smo jako malo njihovih prigoda, ali teško je izdržati svih 90 minuta koncentriran. Baš je dekoncentracija mojih igrača u posljednjim trenucima dovela do izjednačenja. Puno puta smo igrali s igračem manje desetak minuta ili tridesetak minuta, ali nikad cijelu utakmicu. U takvim uvjetima dobro je da smo zadržali i ovaj bod."

S druge strane potpuno drugačije raspoloženje. Iako Talijan, Trappatoni nije pokazao milost svojim sunarodnjacima i otežao im put prema Južnoj Africi:"Mislim da je neodlučeno pošten rezultat jer ipak smo gotovo 90 minuta imali igrača više. Iako smo imali svoje prigode i da pobijedimo, a to sam očekivao nakon isključenja Pazzinija, bilo je vrlo teško probiti talijanski blok nakon što su poveli. Talijanska momčad je poznata po igri u obrani i svojim obrambenim igračima. "

Pa je malo pohvalio i svoje igrače:"Svaka momčad igra na pobjedu kada izađe na teren, ali ovo je jedna od onih noći kada morate biti zadovoljni i bodom. Pokazali smo da se možemo nositi i sa svjetskim prvacima."

I za kraj je još malo nahvalio svoju matičnu reprezentaciju:"Lippi radi sjajan posao. Stvara novu momčad u koju pokušava ubaciti nekolicinu mlađih igrača. Znao sam da to nije ona momčad koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2006. godine i da imamo šansu čak i na njihovom terenu. Siguran sam da ćemo se tako i postaviti kada će oni gostovati u Irskoj, a vjerujem da će i oni malo poboljšati svoju igru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!