Nogomet

Terry: "Sad smo u odličnoj poziciji"

Marin Vuković • četvrtak, 02.04.2009.
Terry: "Sad smo u odličnoj poziciji"
Foto: EPA

Izbornik engleske reprezentacije Fabio Capello i kapetan Johnn Terry nakon utakmice s Ukrajinom bili su složni u jednome: osvojena su nova tri boda i Engleska je na najboljem putu prema Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Pogocima Petera Croucha i Johna Terryja reprezentacija Engleske je na Wembleyu svladala Ukrajinu i zadržala stopostotni učinak u skupini 6, u kojoj se nalazi i naša reprezentacija. Englezi nisu impresionirali igrom, daleko od toga, ali su za razliku od prošlog kvalifikacijskog ciklusa ponovno ugrabili tri boda i zadržali ili pak povećali prednost nad svojim rivalima.

Izbornik Fabio Capello nije krio zadovoljstvo zbog osvojenih bodova, ali je svjestan kako njegovi izabranici nisu odigrali utakmicu za pamćenje: "Sretan sam jer smo dobili utakmicu, bilo je to vrlo bitno jer smo znali da je Ukrajina jaka reprezentacija", rekao je Capello nakon utakmice. "Njihova sezona tek je počela, dok je naša pri kraju i to je velika razlika, no naši igrači odigrali su bez straha i vrlo dobro."

Vezane vijesti

"U prvom smo poluvremenu igrali dobro, a u drugom manje dobro. Izgubili smo dosta lopti u sredini terena, a ni kretanje igrača nije bilo onakvo kakvo smo dogovorili. Igrali smo sporo i imali puno pogrešnih dodavanja, a kako su Ukrajinci svježi trebali smo igrati brzo, što je pak nemoguće obzirom na to da smo na kraju teške sezone", dodao je Talijan.

Kapetan Engleske John Terry zadovoljan je povratkom svojih suigrača u utakmicu i nakon što je Ukrajina preko Andriya Ševčenka zabila izjednačujući pogodak. Upravo je Terry postigao pogodak koji je Englezima donio nova tri boda: "Puno mi znači taj pogodak jer nam je podario pobjedu. Bili smo borbeni i pokazali smo želju, nismo se htjeli zadovoljiti neodlučenim rezultatom i išli smo po pobjedu."

"Sada se nalazimo u odličnoj situaciji u kvalifikacijama. Ukrajina ima utakmicu manje, ali smo svejedno u odličnoj poziciji. Sljedeće dvije utakmice igramo protiv Kazahstana u gostima i Andore kod kuće, dvije teške utakmice, ali nadamo se punom plijenu. Stvari zasad idu kako treba", dodao je Terry.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!