Ostali sportovi

Zagreb u borbi za drugo mjesto

Matej Milanović • četvrtak, 02.04.2009.
Zagreb u borbi za drugo mjesto

U subotu se igra deveto kolo Interlige. Zagreb i Ljubljana igrat će u direktnom dvoboju za drugo mjesto, a Makarska Rivijera i Mladost za četvrto. U preostalom susretu Nada koja je već osigurala naslov gostuje kod posljednjeplasirane Olimpije u iščekivanju finala Euro Trophyja...

U subotu će biti odigrano deveto kolo Interlige u ragbiju. Nada je već osigurala titulu, a ovo će kolo ponuditi dva meča koji su bitni u borbi za ostale pozicije i prestiž.

Drugoplasirana Ljubljana ima velikih sedam bodova prednosti u odnosu na Zagreb, koji će ugostiti slovensku momčad i mora dobiti želi li sačuvati nekakve izglede za drugu poziciju.

Ako gosti dobiju borba za viceprvaka je riješena, a ako dobije Zagreb onda će u zadnjoj utakmici Zagrepčani morat ponovno pobijedit, a Ljubljana izgubit kako bi se dogodila promjena na drugom mjestu na ljestvici.

Makarska Rivijera i Mladost će se boriti za četvrto mjesto. Obje momčadi moraju odigrati dvije utakmice uključujući ovu. Mladosti ukoliko izgubi ostaje samo borba za izbjegavanje zadnjeg mjesta, a Makarska Rivijera bi i u slučaju poraza imala šansu vratiti se na tu četvrtu poziciju budući da moraju nadoknaditi dvoboj s Olimpijom, dok će Mladost imati znatno težeg protivnika.

Preostali susret igrat će u Ljubljani Olimpija protiv Nade. Nada će ovom utakmicom već završit natjecanje jer su unaprijed odigrali dvoboj s Makarskom Rivijerom, a domaći sastav je jedini koji mora odigrati tri utakmice zbog odgađanja dvoboja upravo s Makarskom Rivijerom.

Nada ne bi smjela imati poteškoća u ostvarivanju desete pobjede u prvenstvu kojeg su dominirali i zasluženo osvojili. Ovo je zadnja prilika Splićanima da se pripreme za dvoboj koji će uslijediti u subotu 11. travnja protiv Slavije Zenit iz Moskve.

Borba će vrijediti kao finale European Trophyja, trećeg po jačini europskog kupa. Ove dvije momčadi već su se susrele u finalu ovo natjecanja pred tri godine i tada su Splićani također na svom terenu izgubili s tijesnih 24:21.

Interliga, 9. kolo:
4.4.2009. Olimpija - Nada (14h)
4.4.2009. Makarska Rivijera - Mladost (15h)
4.4.2009. Zagreb - Ljubljana (15h)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!