Ostali sportovi

Vladimir Kličko i Haye u lipnju

Maja Giljanović • četvrtak, 02.04.2009.
Vladimir Kličko i Haye u lipnju

Svjetski prvak u teškoj kategoriji po IBF, WBO i IBO verzijama Vladimir Kličko će svoje pojaseve braniti 20. lipnja protiv Davida Hayea...

Lokacija održavanja meča još uvijek nije poznata. Otočki mediji, naime, tipuju na Chelseajev Stamford Bridge, ali kako Ukrajinac ne želi ni čuti za Englesku, a on je taj kojeg se izaziva, vjerojatnije je da će se borba koju su dogovarali puna četiri mjeseca upriličiti u Njemačkoj.

Baš je u Njemačkoj u Mannheimu Vladimir Kličko posljednji put obranio naslov protiv Hasima Rahmana i protiv Amerikanca je u prosincu prošle godine 33-godišnjak upisao i 52. pobjedu (u 55 mečeva).

David Haye je bivši prvak u lakoteškoj kategoriji i za jednog je praktički rookieja - samo je jednom prošlog studenog boksao u teškoj kategoriji protiv nedoraslog Monte Barretta (nokaut poslije pet rundi) - poprilično glasan.

"Kličko nema ni promil šanse. Njegovi su posljednji protivnici boksali poput 'curica', a čim naiđe na pravog borca kao što sam ja neće ni znati što ga je snašlo. Ali ne mislim se zadovoljiti samo njegovim pojasevima. Moj će uskoro biti i Vitalijev WBC i nitko mi neće moći ni 'primirisati'", izjavio je bivši viceprvak sa Svjetskog amaterskog prvenstva (2001.) u Belfastu (Solis).

Samopuzdanje 28-godišnjak izvlači iz dosadašnje 23 borbe u kojima je samo jednom poražen (2004. Thompson), a od 22 pobjede 21 je bila nokautom.

Kličko, pak, odgovara: "Naviknuo sam da se moji protivnici razmeću izjavama, ali Haye je točka na i. Neka se, međutim, 'jadničak' samo hrabri. 21. lipnja će se probuditi i pitati se koji ga je vlak večer prije pregazio".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!