Košarka

Motown pod povećalom

Igor Maračić • subota, 04.04.2009.
Motown pod povećalom

Danas se igra Final Four dio March Madnessa. Svoj obol tome dat će ekipe koje su odradile odličan posao došavši uopće tu gdje jesu i sigurno se niti jedna od njih neće unaprijed predati. NCAA je ove godine ponudio mnogo iznenađenja, velika uzbuđenja i odlične predstave igrača i ekipa. Hoćemo još...

North Carolina morat će se, uz Villanovu, suočiti i s činjenicom da su izraziti favorit u tom dvoboju, te se dobra igra, pa i pobjeda, od njih očekuju. Wildcatsi s druge strane, nemaju što izgubiti. "Puno ljudi misli da ne možemo pobijediti", riječi su Coreya Stokesa. Za pobjedu će im sigurno trebati dobra igra Scottiea Reynoldsa, njihovog najboljeg igrača. Prosjeci su mu 15 koševa i tri asistencije.

S druge strane, kod Tar Heelsa Final Four je na neki način bio i očekivan, što je potvrdio i Wayne Ellington: "Na neki način, očekivali smo ovo. Tako je to kad si igrač North Caroline." UNC sa Tyom Lawsonom ima prosjek od 90 koševa po utakmici ove sezone, bez njega čak sedam koševa manje. Važan faktor u velikoj utakmici.

Drugi polufinalni par čine Michigan i Connecticut. Connecticutov Hasheem Thabeet bit će pod povećalom, pogotovo njegove blokade. Njih 150 ove godine. Predviđeni drugi pick bit će igrač od kojeg će se večeras puno očekivati. Jimu Calhounu ovo će biti treći nastup u ovoj fazi natjecanja. Dva puta je išao do kraja.

"Najteže je bilo doći do ovdje", prokomentirao je prolaz Tom Izzo, trener Michigana. Za njih bi potencijalni hrvatski reprezentativac Goran Suton mogao biti kao Thabeet za UConn, odnosno vrlo bitan. U prosjeku zabija 10 koševa, a ima i osam skokova. Napeti dvoboji čekaju nas večeras, na Final Fouru NCAA natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!