Košarka

Četiri kandidata za dva mjesta

Igor Maračić • subota, 04.04.2009.
Četiri kandidata za dva mjesta
Foto: EPA

Zadrani su jučer propustili priliku za ulazak u polufinale Eurokupa izgubivši protiv Bibaoa. Gledatelji u Torinu, ili pak oni na nacionalnoj televiziji, nisu svjedočili posebno kvalitetnoj utakmici u kojoj je Zadar zasluženo izgubio. Danas je na rasporedu polufinale i uvertira za sutrašnje finale...

Večeras u 18, odnosno 21 sat, na parketima u Torinu svoj prolaz u finale pokušat će izboriti četiri momčadi. Hemofarm Stada će nakon što su izbacili moskovski Dinamo, probati isto učiniti i protiv Lietuvos Rytasa, dok će pobjedu tražiti i Himki koji je jučer izbacio Pamesu, protiv zadarskih krvnika Bilbaoa.

Srpski Hemofarm je izbacio sada već bivšeg najvećeg favorita iz Moskve, zato će biti posebno zanimljivo pratiti ih danas. U toj utakmici najbolji su bili Krstović i Joksimović sa 16, odnosno 15 poena. Domaći Benetton također je bio favorit protiv Litavaca, ali su izgubili rezultatom 85:79. Skakači litavske momčadi odradili su odličan posao, a među svima njima statistički je najimpresivniji bio Chuck Eldson s 23 koša i osam skokova.

Za Bilbao je jučer u slaboj utakmici Blums postigao 21 koš. Damir Markota pogodio je po jedan šut i slobodno bacanje, za tri poena, te će morati dobru igru prezentirati protiv Khimkija, koji je izbacio Pamesu. Najistaknutiji pojedinac bio je Mike Wilkinson s 15 koševa i šest uhvaćenih lopti.

Eurokup, završnica

polufinale

Vršac68:73Lietuvos Rytas
Himki79:73Dominion Bilbao Basket

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!