Košarka

Cibona i Zagreb kolo vode

Borna Rupnik • subota, 04.04.2009.
Cibona i Zagreb kolo vode
Foto: Kristijan Komarica

Dok se Zadrani vraćaju iz Torina sa završnice Eurokupa, ostali hrvatski košarkaški prvoligaši igraju utakmice četvrtog kola. Posebnu će pažnju privući debi novog čovjeka na klupi Cedevite, Srećka Medvedeca, koji će gostovati u Draženovom domu...

Četvrto kolo košarkaške Lige za prvaka gradskim će okršajem otvoriti Cibona i Cedevita. O ulozi favorita ne treba trošiti puno riječi, pogotovo uzme li se u obzir da je Cibonin dosadašnji učinak maksimalan, a Cedevitin ravan nuli. Međutim, Cibonin trener Velimir Perasović ne dopušta opuštanje i Vukove ponovno treba očekivati potpuno spremne za novi izazov.

Peras je odmah nakon pobjede nad Šibenikom obećao maksimalan angažman svojih igrača, dok će Srećko Medvedec s druge strane biti pod posebnim povećalom. Njemu će ogled s Cibonom biti prvi dvoboj na kormilu Cedevite nakon što je od Zorana Kalpića preuzeo dužnost trenera. "Bit će teško dići momčad iz letargije i depresije, ali vjerujem da mogu pomaknuti klub s mrtve točke", rekao je Medvedec po ustoličenju.

U prilog mu ide činjenica da je njegov prethodnik upisao tri poraza u prve tri utakmice, a protiv Cibone neće imati imperativ pobjede te se u miru može posvetiti uigravanju momčadi koja na papiru uopće ne izgleda loše. Pronađe li način kako razbuditi svoje pulene, posebno Amerikance Cummingsa, Bradleya i Garnetta, Cedevita bi u nastavku ipak mogla odigrati zapaženu ulogu, premda su im regionalne ambicije potpuno utišane.

Liga za prvaka, 4. kolo

Subota, 04.04.
18:30Cibona - Cedevita
20:00Šibenik - Zagreb Crobenz
20:00Split CO - Svjetlost Brod

Jedini drugi klub bez poraza, Zagreb Crobenz, svoj će savršeni skor pokušati očuvati u Šibeniku. Košarkaši Ivice Gulina u prošlome su kolu protiv Cibone doživjeli pravu katastrofu i željet će se iskupiti za visok poraz, ali Mravi izgledaju vrlo dobro, a na zadnjem su gostovanju (u Slavonskom Brodu) šuterski bili iznimno raspoloženi.

"Protiv Svjetlosti smo odigrali jako dobro, a u Šibenik idemo svježi, odmorni i zdravi. Šibenik čitavu sezonu igra promjenjivo, s dva različita lica kod kuće i vani, ali lagani smo favoriti i nadam se da ćemo slaviti", najavljuje zagrebački trener Denis Bajramović.

Brođani će danas gostovati u Splitu. Žutima će ovo biti tek treći susret jer će dvoboj protiv Zadra odraditi u drugoj polovici travnja, a nakon vrlo važne pobjede nad Cedevitom u Spaladium Areni mora pasti i Svjetlost. Splitski je cilj borba sa Zagrebom za treće mjesto i regionalnu ligu te kiksevi protiv slabijih momčadi jednostavno nisu dopustivi.

Splitskog stratega Tea Čizmića može radovati pristup njegovih igrača koji su pokazali da znaju vrlo agresivno otvoriti utakmicu i rano steći opipljivu prednost, a to bi trebao biti ključ za slamanje otpora Svjetlosti, koja još uvijek nije okusila slast pobjede. Razlika u kvaliteti nije upitna, samo je treba dokazati na parketu.

Dubrovnik će svoju utakmicu četvrtog kola protiv Zadra odigrati 2. svibnja.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!