Košarka

Zaleđeni na -39

Ivana Jurica • subota, 04.04.2009.
Zaleđeni na -39
Foto: Martina Japundžić

Košarkaši Zagreb Crobenz bez problema su apsolvirali drugo uzastopno gostovanje. S visokih 110:71 pobijedili su mladu, ozljedama prorijeđenu domaću momčad. Neizvjesnosti je nestalo još u prvoj četvrtini, pa je do kraja utakmice bilo pitanje samo s koliko će koševa prednosti za goste završiti utakmice. Još se jednom pokazalo kako je razlika između momčadi koje igraju NLB ligu i onih koje igraju samo hrvatsku ligu prevelika...

Domaćini su nastupili bez ozlijeđenog Petra Maleša i što je još važnije, bez prvog playa i kapetana Luke Petkovića pa je kapetansku vrpcu ponio Filip Vukičević. Domaćini su se držali u uvodnim minutama, tricom Paška Vrlike imali su 7:7, a nakon toga uslijedila je velika serija gostiju. Sa 16-0 gosti su u osmoj minuti već stigli do 16 koševa prednosti (7:23). Na prvi predah, pak otišli su s istom prednošću (12:28).

Serijom trica (Mulaomerović, Štimac) Zagrepčani su početkom druge četvrtine još više povećali svoju prednost. U 15. minuti, nakon koša Krune Simona, prvi put imaju i +20 (21:41). Raspoložen je u tom periodu bio Ante Tomić koji je dominirao pod obručima.

Uoči početka drugog poluvremena na semaforu je svjetlilo 25:50. Gostujući trener Denis Bajramović izrotirao je momčad, svi su imali solidnu minutažu, a ni rezultat nije patio. Njegov kolega na šibenskoj klupi, Ivica Gulin, nema tako kvalitetnu klupu kao gosti, štoviše, čak šestorica šibenskih igrača još nisu niti punoljetna. Ali, ipak, neki od njih, poput Vrlike, Došena ili Matulje, protiv Mrava odigrali su jako dobro.

Treća četvrtina nije donijela značajnije promjene. Zagreb bi brzim i raznovrsnim akcijama vrlo brzo povećavao prednost, dok je na drugoj strani mladi Vrlika izmamio pljesak domaćih navijača u nekoliko akcija. Šibenska publika zapljeskala je i koševima Luke Drezge, prošlosezonskog kapetana Šibenika, ali i Dženana Rahimića koji je također nosio šibenski dres u prošlosti.

U posljednjoj dionici igre Zagrepčani su dolazili do lakih poena, Vladović je odlično razigravao suigrače i prednost je samo rasla. Domaći trener Gulin priliku je pružio i ostatku igrača s rezervne klupe što je posebno dobro iskoristio Matulja. Prednost je na kraju iznosila 39 koševa u korist Mrava (71:110).

Najefikasniji kod gostiju s 14 koševa bio je Vladović, dok su po 13 postigli Tomić, Babić, Žorić i Mulaomerović. Kod Šibenčana najviše po postigli Bilobrk i Mimica, po 12, Vrlika je dodao 11, a Došen devet.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!