Košarka

Zadrani lako kroz Dubrovnik

Martina Oštrić • nedjelja, 03.05.2009.
Zadrani lako kroz Dubrovnik
Foto: Kristijan Komarica

Zaostala utakmica četvrtog kola aktualne je prvake države odvela u Dubrovnik na dvoboj s istoimenim protivnikom. Premda prva dionica utakmice to nije dala naslutiti, favorizirani Zadar očekivano je odnio pobjedu rezultatom 81:101...

Prva četvrtina utakmice ničim nije odavala da se večeras na terenu sastaju dvije neravnopravne momčadi. Nakon početnog vodstva Zadrana košem Boise, Lučić je poravnao slobodnim bacanjima. Uspješno hvatanje rezultata trajalo je do četvrte minute, kada se gosti koševima Rančića i Johnsona prvi put odvajaju na devet razlike. Ipak, uporni domaćini se vraćaju, te do kraja prve četvrtine uspjevaju smanjiti rezultat na - 3 (29:32)

Drugu četvrtinu utakmice obilježio je vrlo mali broj koševa. Dubrovčani ofenzivno ulaze u nastavak utakmice, što im i uspijeva. Trica Ščepanovića vraća stvari na početak, no Zadrani se već u 15. minuti odvajaju na +6, nakon čega domaćine uglavnom drže na distanci od tri do šest poena. Lučić je novim slobodnim bacanjima smanjio zaostatak, a konačnih 45:50, rezultat s kojim se otišlo na odmor, postavio je Tomislav Ružić.

Drugo poluvrijeme donijelo je potpuni preokret u igri obje momčadi. Dok se domaći još nisu ni snašli na terenu, gosti su već imali deset poena viška, a prednost se iz minute u minutu povećavala. Dubrovčani su preko Vranješa i Ščepanovića pokušali smanjiti rezultat, no na svaki su poen Zadrani su odgovarali dvostruko, pa je četvrtina završila sa 20 poena razlike u korist gostiju.

Prednost od 20 poena protiv ovakvog Dubrovnika čak je i Zadranima je bilo teško prosuti. U posljednju četvrtinu trener Zmago Sagadin uvodi Prostrana i povratnika Stipčevića, no Zadrani uspjevaju sačuvati veliku prednost, te se kući vraćaju s nova dva boda, čime su se izjednačili s Cibonom na vrhu.

Dubrovčani će priliku za revanš imati već u srijedu, kada gostuju u Krešinom domu.

Najbolji igrači domaće momčadi su Ščepanović i Lučić s 15 poena, dok je u pobjedničkoj momčadi svoj dan sa 33 poena i 10 skokova imao Tomislav Ružić.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!