Košarka

"Ponosan sam na svoje igrače"

Ivor Krapac • subota, 04.04.2009.
"Ponosan sam na svoje igrače"
Foto: Kristijan Komarica

Bez obzira na poraz od Cibone, Srećko Medvedec bio je zadovoljan nastupom svoje momčadi u njegovoj povratničkoj utakmici na Cedevitinoj klupi. Velimir Perasović, očekivano, nije bio toliko sretan, glavna zamjerka bila mu je loša obrana Cibosa...

Iako ni u napadu nije izgledalo baš blistavo, Velimir Perasović kazao je da to ne smatra glavnim razlogom što je Cibona uz dosta muke došla do 98:85 protiv Cedevite čime je popravila vlastiti omjer na početku Lige za prvaka na 4-0. Veće probleme vidio je na drugom kraju terena, dok su gosti imali loptu.

"Zabili smo 98 poena i imali još dosta otvorenih šuteva koji nisu ušli, ne bi se moglo reći da nam je napad bio problem. No, u obrani smo odigrali ispod svake kritike, bespotrebno smo udvajali na centrima i davali im otvorene šuteve kojima su se vraćali u utakmicu", kazao je Peras nakon što je za Cibonu sve ipak završilo sretno.

Vezane vijesti

"Nedostajali su nam pristup u obrani i čvrstina, to nije bilo na nivou naše momčadi", dodao je trener Cibosa.

S druge strane, Srećko Medvedec djelovao je kao da je njegova momčad slavila, a pojasnio je zbog čega je toliko koristio zonsku obranu: "Ponosan sam na svoje igrače za odigrano u ovoj utakmici. Znao sam da je Cibona jako umorna, ali i da dosta loše igra na zonu i pronašao sam način da to funkcionira. Nemamo igrače za 'čovjeka', morao sam se odlučiti za ovo."

"Odigrali smo dobru utakmicu, ponosan sam što ju je Cibona završila s najboljom petorkom i što se morala napregnuti da nas dobije", nastavio je novi-stari Cedevitin trener, dodajući i što nije bilo dobro u igri njegovih: "Najveći problem bio je u serijama izgubljenih lopti kad nije bilo razloga da se gube, moramo raditi na tome da ne gubimo lopte na sredini terena."

O mogućim igračkim promjenama i rastanku s nekim prvotimcima Medvedec zasad još nije htio: "Jedna utakmica ne može ništa bitno promijeniti, potrebne su dvije-tri. Zadovoljan sam pokazanim angažmanom danas, a trebat će malo duži period da procijenim neke igrače."

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!