Košarka

Timberwolvesi 'pomeli' Sunse, Pacersi na korak do druge runde

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.04.2024.
Timberwolvesi 'pomeli' Sunse, Pacersi na korak do druge runde
Foto: EPA

Indiana Pacersi sinoć su upisali treću pobjedu protiv Milwaukee Bucksa u prvoj rundi doigravanja NBA lige. Minnesota Timberwolvesi zaključili su posao protiv Phoenix Sunsa u četiri utakmice...

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 113:126 (1-3)

Indiana Pacersi jednostavno imaju recept za Milwaukee Buckse ove sezone. Nakon što su treći nositelji Istoka uzeli prvu utakmicu u seriji, Pacersi su uzvratili sa svoje dvije, a sinoć i s trećom uzastopnom pobjedom.

Igraj na doigravanje NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na domaćem parketu u Indianapolisu slavili su sa 126:113 i došli do sedme pobjede protiv Bucksa ove sezone u devetom međusobnom dvoboju. Na korak su do prvog polufinala konferencije još od 2014. godine.

Pacersi su ostvarili rekord franšize po pitanju doigravanja s 22 ubačene trice, a nakon prilično izjednačenog prvog poluvremena, koje su dobili sa 67:64. Na koncu treće četvrtine ta je prednost narasla na 13 razlike (98:85), a u posljednjoj su se uspješno sačuvali.

Prvo ime Indiane bio je Myles Turner s 29 koševa i devet skokova, Tyrese Haliburton dodao je 24 poena, a Andrew Nembhard 15 koševa i devet asistencija.

Buckse je predvodio Brook Lopez s 27 koševa i devet skokova, Khris Middleton dodao je 25 poena, deset skokova i pet asistencija, a Malik Beasley 20 poena. Milwaukee je igrao bez svoja dva All-Stara, Damiana Lillarda i Giannisa Antetokounmpa.

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 116:112 (0-4)

Da su Minnesota Timberwolvesi odlični, vidjeli smo kroz regularni dio sezone, a da će baš "pomesti" Phoenix Sunse u prvoj rundi doigravanja, tome se vjerojatno ni najoptimističniji nisu nadali.

Nevjerojatno zvuči podatak da Wolvesi već 20 godina nisu dobili seriju u doigravanju, a sada su je osvojili potpuno suvereno. Spomenute 2004. igrali su finale Zapada gdje su ih u šest utakmica svladali Los Angeles Lakersi.

Nikada ranije Minnesota nije vodila 3-0 u seriji doigravanja, a kamoli pobijedila tu istu seriju 4-0. Sinoć je u Phoenixu završila posao pobjedom 122:116.

Ponovno je odličan bio Anthony Edwards s 40 poena, devet skokova i šest asistencija, Karl-Anthony Towns dodao je 28 koševa i deset skokova, a Jaden McDaniels 18 koševa.

Sunsima nije pomogao ni Devin Booker s 49 poena, pet skokova i šest asistencija, kao ni Kevin Durant s 33 koša, devet skokova i pet asistencija.

FOTO: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!