Rukomet

Za poraz krivi početak i vratari

Matej Milanović • subota, 04.04.2009.
Za poraz krivi početak i vratari
Foto: EPA

Ivano Balić i Igor Vori slažu se da je loš početak utakmice i katastrofalan učinak golmana bio ključan, a reprezentativni pivot smatra da su presudili i promašeni ziceri. Thierry Omeyer i Nikola Karabatić složni su da je Kiel jači te da zasluženo ide dalje...

Ivano Balić razlog poraza s Kielom pronašao je u prvom planu u različitoj izvedbi dviju obrana, a posebno golmana: "Presudilo je prvo poluvrijeme, brzo su nas razbili. Naša obrana 3-2-1 bila je plića nego u Zagrebu i to su oni iskoristili. Nismo pomogli golmanima, ali nisu ni oni nama. Napad je igrao dosta dobro, ali ponekad čak i ono što smo dobro napravili, obranio je Omeyer. Mislim da je on bio prevaga danas."

Balić je povezao viđeno danas i s prvom utakmicom: "U Zagrebu smo se mi nametnuli, nismo to kapitalizirali, sada su se u prvom dijelu nametnuli oni i iskoristili ponuđeno."

Igor Vori, složio se s Balićem o tome kako je važnu ulogu odigrao jako loš početka utakmice i katastrofalan učinak vratara: "Prvih 15 minuta su presudile, oni su se odlijepili, jer nam obrana nije funkcionirala dobro, a mi im to nismo smjeli dopustiti. Uostalom, primili smo 31 gol iz igre, što je poprilično u ovakvim utakmicama. Vratari nisu imali svoj dan."

Vori također smatra da su presudile i greške u napadu u trenucima kada se mogao prihvatiti priključak: "U napadu smo igrali dosta dobro, ali smo u šansama da se približimo fulali zicere što nam se nije smjelo događati, ni danas ni u prvoj utakmici. Oni nam nisu dali igrati, igrali su svoju standardno tvrdu igru, a mi nismo uspjeli odgovoriti."

Svoje viđenje ponudila su i dvojica Francuza u redovima Kiela. Najbolji svjetski igrač u ovom trenutku, Nikola Karabatić smatra da su odigrali puno bolje nego u prvom dvoboju, te da je obrana presudila u prvom dijelu: "Puno bolje smo igrali napad nego u Zagrebu. Pivot se nije postavljao u sredinu, stali smo široko protiv 3-2-1 i uspjeli je otvoriti. U prvom poluvremenu odigrali smo vrhunsku obranu, Omeyer je sjajno branio i razliku koju smo tada napravili sačuvali smo do kraja. Mislim da zasluženo idemo u polufinale. Koljeno? Boli, jednom sam se prepao, ali izdržalo je."

Drugi Francuz, noćna mora Hrvata u rukometu, Thierry Omeyer, smatra da je presudila publika i kvaliteta Kiela: "Zagreb je bio veliki protivnik. Znali smo da je svaka prednost dragocjena. Mi smo u prvom dijelu ostvarili razliku i to iskoristili, Zagreb se nije predavao, bio je blizu da se vrati, ali svoje šanse nije iskoristio. Mi jesmo, uz pomoć publike i naše kvalitete. Trenutačno smo mi bolji i jači i zasluženo smo u polufinalu."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!