Rukomet

Škof predvodio spavalačku kolonu

Ivan Forjan • subota, 04.04.2009.
Škof predvodio spavalačku kolonu
Foto: Davor Sajko

Puno bezrazložno izgubljenih lopti, slaba realizacija s vanjskih pozicija i krila, previše primljenih golova s igračem više, propusna i prerijetka obrana, u nekom svom svijetu zatočen Gorazd Škof - tako bi se u najkraćim crtama mogla ocijeniti igra momčadi Croatia osiguranja. Furija zvana THW Kiel lako se danas obračunala s nekadašnjim europskim prvacima...

Gorazd Škof - Kao što je i vidljivo iz naslova, Zagrebov Slovenac danas je među vratnice odlučio ponijeti jastuk. Jedan od naših glavnih aduta u proboju do četvrtfinala jednom je obranom pridonio neuspjehu svoje momčadi.

Vjenceslav Somić - Mijenja indisponiranog Škofa u 12. minuti utakmice te trima obranama zaključuje svoj učinak u 40. minuti. Kao i vratarski kolega, preslab za polufinale.

Kiril Lazarov - Najbolji strijelac Lige prvaka strijele je ponio u Njemačku, ali ih nažalost nije ispalio kada je bilo najpotrebnije. Siguran sa sedam metara, ali jedini pravi šut izvana koji je našao mjesta u Omeyerovoj mreži stigao je u posljednjoj minuti utakmice. U napadu morao bolje.

Igor Vori - Borben kao i uvijek, u poraz ugradio tek dva pogotka. Dva puta nepotrebno zaradio isključenje te umalo morao napustiti utakmicu zbog ozljede lijeve šake.

Ljubo Vukić - Pamtimo pogodak s kraja prvog poluvremena i promašaj iz čiste kontre što je stajalo Zagreb približavanja na samo dva gola zaostatka.

Mirza Džomba - Započeo utakmicu, ali bez konkretnog učinka. Mjestimice "plivao" u obrani što je Klein znao iskoristiti.

Domagoj Duvnjak - Uz Valčića, naš najbolji igrač danas. Zabijao kad je bilo najpotrebnije, u obrani pokretan i agresivan. Nije izostala ni njegova poznata krađa jedne lopte početkom drugog dijela, šteta što ih nije bilo više.

Zlatko Horvat - Zamijenio neučinkovitog Džombu te trima pogocima pomogao u napadačkoj fazi igre.

Josip Valčić - S klupe promatrao Zagrebove posljednje minute u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Denis Špoljarić - Silom prilika okušao se i na poziciji kružnog napadača. Ispod svoje uobičajene razine što je rezultiralo velikom propusnošću cijele obrane.

Tonči Valčić - Jedan od rijetkih koji danas nisu popili tabletu za spavanje, pokušavao često te u većini slučajeva bio uspješan. Šest pogodaka, jedan izboreni sedmerac i raskrvareno uho današnji su Valčićev učinak.

Ivano Balić - Srećom, s loptom se nije toliko svađao, ali zato je to nadoknadio sa sudačkim dvojcem. Manje agresivan nego u prvoj utakmici u Zagrebu.

Marko Kopljar - Zamijenio Lazarova u 23. minuti, ali nije opravdao učekivano. Nedostaje mu mirnoće u završnici napada te se rijetko odlučuje na udarac. U obrambenom dijelu upisao jedan blok.

Mateo Hrvatin - Odigrao zadnjih deset minuta utakmice te uspio postići jedan gol. Igrao premalo za detaljniju ocjenu.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!