Rukomet

Duvnjak: "Ispali smo od boljih"

Ivana Strahija • subota, 04.04.2009.
Duvnjak: "Ispali smo od boljih"
Foto: Davor Sajko

Nakon njemačkog susreta, u kojem je Zagreb ispao iz Lige prvaka, Senjanin Maglajlija i Domagoj Duvnjak mogli su izraziti samo žaljenje za propuštenim.

Zagreb CO nije prošao u polufinale, a trener Senjanin Maglajlija ipak je bio zadovoljniji ovom no utakmicom u nedjelju: "Mislim da smo izgubili od trenutno jače ekipe, i premda nismo bili ni blizu pobjedi, Kiel nas nije ni razbio, što se u nekim prijašnjim godinama lako moglo dogoditi", kazao je Maglajlija za HTV.

Složio se s time i mladi Domagoj Duvnjak: "Sad mi je žao što smo izvukli Kiel, da je bio netko drugi mislim da ne bismo imali toliko težak posao. Kiel je trenutno najbolja ekipa svijeta. Mislim da smo odigrali korektno drugo poluvrijeme, no u prvom smo napravili i previše grešaka da bismo uspjeli to stići."

Maglajlija je o velikom broju primljenih pogodaka u prvom dijelu, kao i o pogreškama svojih igrača na parketu u tih prvih 30 minuta rekao: "Za rezultat smo trebali savršenu igru, ona to nije bila. Ostaje mi međutim gorak okus jer nismo pokazali onu kvalitetu koju imamo, za što je kriv i Kiel. Previše smo respektirali protivnika, koji nas je s 3-4 brza napada zauzdao i potom držao na rastojanju. Možda smo u drugom poluvremenu bili na pragu nečem, no Kiel je preiskusan da to dopusti. Jest obrana 3-2-1 primila puno golova, no bilo je tu i puno kontri na nepostavljenu obranu, a Kiel je radio izniman pritisak."

Pogled prema unaprijed pokazuje na domaće prvenstvo i kup, a do iduće sezone u Europi očito treba još poboljšanja u momčadi Zagreba: "Imamo kvalitetnu i lijepu budućnost. Ako dovedemo još dva do tri igrača bit ćemo dogodine opasan protivnik svakome. Sad već pušemo za vrat europskim ekipama, malo nam je nedostajalo da prebacimo cilj kojeg smo si postavili, a to je četvrtfinale. Iduće sezone prečka će biti više postavljena", zaključio je Maglajlija.

Završnica

četvrtfinale

Flensburg25:28HSV Hamburg
Čehovski Medvedi33:31Rhein-Neckar Löwen
RK Zagreb28:28Kiel
Atletico de Madrid29:24Telekom Veszprem
HSV Hamburg29:31Flensburg
Kiel31:27RK Zagreb
Telekom Veszprem32:29Atletico de Madrid
Rhein-Neckar Löwen36:28Čehovski Medvedi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!