Završnica, četvrtfinale, 03.04.2009.
HSV Hamburg
HSV Hamburg 29:31 Flensburg
Flensburg

HSV prvi polufinalist Lige prvaka

Goran Markuš • subota, 04.04.2009.
HSV prvi polufinalist Lige prvaka
Foto: Kristijan Komarica

Iako su kod kuće poraženi sa dva gola razlike zahvaljujući prednosti iz prvog četvrtfinalnog ogleda Blaženko Lacković i njegov Hamburg prvi su polufinalisti ovosezonskog izdanja Lige prvaka...

Iako su u nekoliko navrata držali velikih +7 rukometaši HSV-a kući su se vratili sa ipak sasvim solidnih tri gola "viška". Međutim, kao što su i najavili igrači Flensburga se, usprkos svim ozljedama, nisu predavali čime su Hamburgu zamalo zagorčali život.

Već na poluvrijeme Flensburg je predvođen sjajnim Oscarom Carlenom (10 golova) otišao sa odličnih +2 kojih su održavali sve do same završnice kada njihov pritisak polučuje uspjeh i samo dvije minute prije kraja gosti imaju +4 čime bi se plasirali u poluzavršnicu Lige prvaka.

Ipak, tada na scenu dolazi Blaženko Lacković (5 golova) koji zabija za 31:28 nakon čega slijedi još jedan zgoditak domaćina i Hamburg je ponovno unutar sigurnih tri poena razlike. U posljednjem napadu ključnu grešku radi Thomas Mogasen koji gubi loptu čime posredno Flensburg gubi sve šanse za prolaskom pokraj moćnog HSV-a večeras predvođenog odličnim Bertrandom Gilleom (7 golova).

S početkom u 17h već će sutra naš CO Zagreb tražiti svoju ulaznicu u polufinale Lige prvaka, a u drugom susretu dana Veszprem će pokušati iznenaditi Real Madrid i tako postići povijestan uspjeh za mađarski klub.

Završnica

četvrtfinale

Flensburg25:28HSV Hamburg
Čehovski Medvedi33:31Rhein-Neckar Löwen
RK Zagreb28:28Kiel
Atletico de Madrid29:24Telekom Veszprem
HSV Hamburg29:31Flensburg
Kiel31:27RK Zagreb
Telekom Veszprem32:29Atletico de Madrid
Rhein-Neckar Löwen36:28Čehovski Medvedi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!